Hozzávalók: (kb 20 gombóchoz)
50 dkg túró
3 tojás sárgája
3 tojás fehérje habbá verve
csipet só
120 gramm búzadara
forgatáshoz:
zsemlemorzsa
olaj
öntethez:
tejföl
porcukor
pár csepp citromlé
A túrót villával összetörtem, hozzáadtam a sót a tojások
sárgáját és a búzadarát és alaposan összegyúrtam. Majd jó 1 órán át hagytam
pihenni, amíg a búzadara meg nem duzzadt. Eközben a fehérjéket kemény habbá
vertem, majd óvatosan összeforgattam a túrós-búzadarás keverékkel. Vizes kézzel
csinos kis gombócokat formáztam belőle és lobogó vízben kb 10 perc alatt puhára
főztem.
Kevés olajon egy külön serpenyőben aranybarnára pirítottam a
zsemlemorzsát és ebben forgattam meg a már kész gombócokat.
Tálaláskor a porcukorral kikevert tejföllel locsoltam meg. Mivel rengeteg friss gyümölcs van a piacon, érdemes jó sok savanykás gyümölccsel tálalni!
Egyszerűnek tűnő, de sok figyelmet és ügyességet igénylő édesség!
VálaszTörlésÁtugorhatok vacsira? Ígérem megeszem az össze feltálalt gyümölcsöt hozzá, sőt, még többet is... :-))
VálaszTörlés