Anyósom nagyszerű receptje ez, ő is családi szakácskönyvből
örökölte. Nagyon egyszerű és isteni finom, nekem a tojásos nokedli jutott róla
az eszembe, csak nem kell annyit kínlódni a nokedli szaggatásával.
Hozzávalók 4 személyre:
6 tojás
250 gramm száraz tészta
1 kis fej vöröshagyma
1 kisebb cukkini
1 kisebb padlizsán (elhagyható, de én imádom!)
kevés olaj
Elsőként megfőztem a tésztát, majd kiszedtem a vízből és
kevés olajjal összekeverve (hogy ne tapadjon össze) félretettem.
A vöröshagymát megpucoltam, apróra vágtam, majd kevés olajon
megfuttattam. Közben a cukkinit alaposan megmostam és szintén összevágtam
vékonyka csíkokra és a hagymához dobtam. Ezután következett a padlizsán:
meghámoztam, majd apró kockákra vágva ment a hagyma és a cukkini mellé a
serpenyőbe. Amikor jól megpárolódtak-összefonnyadtak a zöldségek, 6 tojást
felvertem (akár egy rántottához) és a zöldségekre öntöttem. És itt jön a csel:
amikor a zöldséges tojás még nyálkás, nem állt össze teljesen, beleborítottam a
főtt tésztát és addig kevergettem a forró serpenyőben, amíg az össze nem állt, a
tojás meg nem szilárdult. Persze, aki szereti, hagyhatja kicsit szaftosabbra
is.
Tálaláskor reszelt sajttal kínáltam, mellé téve kis tálkányi
ecetes fejes salátát :-)
Nagyon jó, megcsinálom, szeretem az ilyen egyszerű, recepteket Kössz!
VálaszTörlésJajjj, de örülök, majd kérek ám beszámolót! :)
VálaszTörlés