Hozzávalók 30 karikához:
350 gramm porcukor
1 evőkanál étkezési keményítő
1 teáskanál vaníliakivonat
A tojásfehérjéket felvertem félkeményre, majd hozzáöntöttem a vaníliakivonatot és tovább vertem, amíg tejesen kemény nem lett. Majd a porcukor és keményítő keverékét evőkanalanként hozzáadtam, minden hozzáadott kanál után várva kb 20 másodpercet, hogy a habverő egyenletesen elkeverje a porcukrot. Amikor az utolsó kanál cukrot is hozzáadtam a kemény habhoz, még hagytam fél percig pörögni a habverőt, majd leállítottam.
A hab ilyenkor már teljesen kemény és fényes. EZt a kemény habot betöltöttem egy csillagcsöves nyomózsákba és karikákat nyomtam egymás mellé egy sütőpapírral beborított sütőlapra.
60 fokos sütőben kb 120 percen át szárítottam.
Marka, hogy te milyen sokat sürögtél..nem győzöm kapkodni a fejem! Csudaszépek a habkarikák, jól rejtsd el ;)
VálaszTörlésMár dobozban pihenget, elzárva mindenki elől. Különben nem maradna karácsonyra :-)
TörlésCsodásak lettek!
VálaszTörlésKöszönöm :-)
TörlésSzóval Te így...nagyon szépek! Én szoktam hozzá főzni cukorszirupot és úgy csinálom, nekem úgy hamarabb megszárad. :)
VálaszTörlésLegközelebb kipróbálom a cukorszirupos változatot is, mert már sok helyen olvastam róla :-)
TörlésIgazán szépek lettek!
VálaszTörlésKisildi ma rákérdezett nálam, hogy nuku keményítő? Életemben nem hallottam keményítős változatot, erre tessék.
VálaszTörlésGyönyörűek.
Köszi, de a tieid is csodásak :-)
TörlésMeseszép!
VálaszTörlésKöszi Ági, ezek végre tényleg gyönyörűek lettek :-)
Törlés