Bizony úgy tűnik, a kérésem meghallgatásra talált.
Múlt héten elkezdtem keresgélni a Praliné Paradicsomban és két szuper receptet is találtam: az egyik eperkrémes bonbon, a másik pedig túrókrémes.
Nosza, mindkettőt elkészítettem, elsőként a túrós változatot hoztam Nektek.
Hozzávalók 30 db bonbonhoz:
200 gramm jó minőségű étcsokoládé
a töltelékhez:
250 gramm túró (én krémtúrót használtam)
porcukor
pár csepp citromlé
A töltelékhez a túrót villával összetörtem, majd hozzáadtam 3 evőkanál porcukrot (de ez ízlés szerint változhat) és hozzácsepegtettem pár csepp citromlét. Aztán kóstoltam (ha kell, itt még lehet édesíteni vagy savanyítani), majd betettem a hűtőbe.
A csokihüvelyek elkészítése ugyanúgy történt, mint az előző bonbonoknál, azaz fogtam az étcsokoládét és a háromnegyedét vízgőz felett egy tálban megolvasztottam. A maradék egynegyed részt nagyon apróra vágtam és apránként az olvadt csokihoz adtam, kevergettem, amíg el nem olvadt. Mire az összes aprított csoki elolvadt, a csokoládém 32 fokos lett, ami tökéletes hőmérséklet a bonbonkészítéshez. A kevergetés pedig elengedhetetlenül szükséges a temperáláshoz, azaz a csoki kristályszerkezetének megváltoztatásához, különben a dermedt csoki nem lesz roppanós és fényes, ráadásul pár nap múlva kifehéredik. Ezután a szilikon bonbonformákat egy tiszta ecsettel kikentem az olvadt csokival és a hűtőbe tettem dermedni. Kb 10 perc után megnéztem, a csokihüvely tökéletesen megdermedt, és újra átkentem csokival, nehogy valahol túl vékony legyen és a formából kinyomva összetörjön.
Újabb pár perc dermedés, majd a csokihüvelyekbe beletöltöttem egy habzsák segítségével a tölteléket.
Figyeljünk, hogy a töltelék semmiképpen ne érjen a hüvely fölé, legyen hely a talpnak is!
Ismét hűtőben pihentetés, majd 10 perc múlva (amikor a töltelék kicsit megdermedt), a maradék étcsokit mikróban felmelegítettem, majd jól összekevertem és kiskanállal óvatosan a töltelékekre csorgattam, az ecsettel a tetejét elegyengettem - azaz talpakat készítettem. Ismét hűtő, fél óra múlva pedig szépen kifordítottam a bonbonokat a szilikonformákból.
Marka, mostmár komolyan befizetek Hozzád kosztosnak!
VálaszTörlés:-D
TörlésNagyon jól néz ki,és látszik,hogy finom! Mennyei lehet!!! :)
VálaszTörlésNagyon szépek, kettétört állapotban pedig nagyon kívánatosak is. :) Mind a kettőt el tudnám majszolni...
VálaszTörlésNa látod, így teljesüljön minden kívánságod. :))