A töltelék most kizárólag zöldségből állt, a fiúknak először nem is szóltam róla, csak amikor már elégedetten hümmögve falták a finomságot. Nos, a gömbcukkinik mind egy szálig (akarom mondani gömbig) eltűntek.
És hogy miért is írtam, hogy kizárólag zöldség a töltelék? Hiszen akkor mit is keres benne a quinoa? A quinoa igazából egy álgabona, ami a paraj és céklafélék családjába tartozik, így bátran nevezhetjük zöldségnek, magját mégis gabonaként hasznosítjuk. A quinoát érdemes beiktatnunk heti étrendünkbe, hiszen az egyik legtöbb vitamint és ásványi anyagot tartalmazó "gabonazöldség". Kiváló fogyókúrás étel, valamint lúgosító hatású és gluténmentes is. Az meg már csak hab a tortán, hogy minden esszenciális aminosavat tartalmaz.
És hogy hol is lehet beszerezni?
Nos, én az Aldiban szoktam feltölteni quinoa-készletemet. Ezután már nincs kifogás, bizony ki kell próbálni :-)
Hozzávalók:
6 gömbcukkini
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
100 gramm gomba (én barna csiperkét használtam)
2 paradicsom
150 gramm quinoa
só
bors
pirospaprika
A gömbcukkiniket megmostam, majd a tetejükről levágtam egy csinos kis kalapkát és egy evőkanál segítségével kivájtam a belsejüket annyira, hogy a héjon csak egy vékonyka cukkinihús-réteg maradjon. Ezt a belsőt aztán kockákra vágva félretettem.
Beledobáltam az összetépkedett mozzarellát és átkavartam a tölteléket.
Aztán egy kanál segítségével mindegyik gömbcukkinit megtöltöttem töltelékkel (én még tettem mindegyik tetejére egy finom, camembert-típusú sajtot is) és 200 fokos sütőben kb 25 perc alatt készre sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése