Sherpa konyháján láttam meg ezt az elképesztően izgalmas fagylaltot: bazsalikomfagylalt. Már a neve hallatán is megborzongtam: ezt nekem el kell készítenem! Ahogy elolvastam a receptet és láttam, hogy marcipán is van benne, egy csöppnyi kétely sem maradt bennem. És hogy ütősebb legyen, sütöttem mellé palacsintát, amibe az idei saját készítésű rebarbarás eperlekváromat töltöttem. És kevéske, felmelegített rebarbarás eperlekvárral még meg is locsoltam a bazsalikomos fagyit. Naaagyon jót tett neki!
Nos, aki kétkedik, egyszer kenyerezzen le, hogy "Maaarka, lécci csinálj nekem bazsalikomos fagyit" , és én elkészítem a kóstolót, mert ezt mindenkinek éreznie kell! Isteni!
Hozzávalók:
10 dkg fehér csokoládé
15 dkg reszelt marcipán
1 dl tej
nagy csokor bazsalikom
1,5 dl tejszín
A tejet és a bazsalikomleveleket botmixerrel leturmixoltam, majd a fehércsokis-marcipános masszához adtam és újra összeturmixoltam.
Végül a tejszínt habbá vertem és óvatosan összeforgattam a bazsalikomos krémmel, majd hűtőbe tettem pár órára.
Fagylaltgépben kb 20 perc alatt selymes, krémes állagú fagylalt keveredett, amit a rebarbarás-eperlekváros palacsintával mind be is faltunk.
Ha nincs fagylaltgép, akkor sem kell ám megijedni, csak be kell tenni a masszát egy jól záródó edényben a fagyasztóba, óránként átkeverni, majd a kívánt állag elérésekor szépen megenni!
A fenti adagból kb 10-12 gombóc fagylalt készíthető.
Tényleg izgalmas, a színe meg csodás! Bazsalikombokrom az van:-)
VálaszTörlésKöszi Hajni! Na, akkor már csak neki kell állni leszedni a leveleket :-)
TörlésNagyon jól hangzik! A fagyigép hiánya az önmegtartóztatás segítője nálunk :)
VálaszTörlésÁgi, szerintem én is elvesztem tegnap óta. Mára már megrendelte a család a csokifagyit. Férjem kijelentette, hogy mostantól nem kell menni fagyizóba :-)
Törlés