Hmmm, én annyira nem vagyok oda a resztelt májért, de gondoltam, egy próbát megér. Az uram úgyis imádja, ha nekem nem jön be, majd ő megeszi az én részemet is.
Nos, a harcsamáj annyira finom, szinte mintha libamájat enne az ember. És ha jól van elkészítve, igazi ünnepi fogást tálalhatunk a családnak.
Hölgyeim és Uraim, tessék nyitott szemmel járni és ha a halasnál az ikra és tej mellett láttok valami sötétvörös dolgot, kérdezzetek rá, hogy esetleg nem harcsamáj az?
Én mondom, egyszer az életben érdemes megkóstolni!
Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
60 dkg harcsamáj
bors
kakukkfű
pirospaprika
só (kizárólag tálaláskor, különben megkeményedik a máj!!!)
A vöröshagymát megpucoltam és apróra vágtam, majd az olajon megfuttattam. Amikor már jó szottyos lett, rázúdítottam a 2*2 centis kockákra vágott harcsamájat és átpirítottam. Fűszereztem a borssal és friss kakukkfűvel, amjd kb 10 perc alatt készre főztem. Közben persze levet ereszt és a saját levében fog jó puhára főni. Érdemes a vége felé 1 kis kockát kivenni és késsel szétvágni. Ha belül még véres, 1-2 percig pirítsuk tovább, de vigyázni kell, mert ha sokáig készül, megkeményedik. Ugyanez vonatkozik a sózásra is: kizárólag tálaláskor szabad megsózni a májat, különben megkeményedik.
A pirospaprikát is csak a vége felé adtam hozzá, nehogy megkeseredjen.
Tálaláskor barna rizst kínáltam hozzá, de kiváló kísérője lehet a krumplipüré is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése