Hozzávalók:
1 érett avokádó
1 paradicsom
12 tisztított garnélarák farok
1 teáskanál extra szűz olivaolaj
2 teáskanál sherry ecet
1 csipet só
1 teáskanál korianderzöld
Az avokádót félbevágtam, a magját eltávolítottam, majd egy evőkanállal egyetlen határozott mozdulattal kivájtam a húsát. Az érett avokádónál ez nem okoz problémát, simán egyben lejön a héja, de a kevésbé éretteknél lehet, hogy farigcsálni kell kicsit a kanállal. Az avokádó héját félretettem, mert ebben szeretném a salátát tálalni. (ha nem maradt egyben, akkor kis tálkákban is fel lehet ám szolgálni ) Aztán az avokádó húsát apró kockákra vágtam és meglocsoltam pár csepp citromlével, hogy nehogy megbarnuljon.
A paradicsomot szintén kettévágtam és a magos részét kikapargattam, a húsos részt pedig szintén apró kockákra vágtam.
A megtisztított rákfarkokat kevés olívaolajon 2-3 perc alatt megpirítottam, de nem szabad tovább sütni, mert megkeményedik, rágós lesz.
Majd a rákfarkokat is apró kockákra vágtam. Ezután az avokádót, a paradicsomot, a rákfarkat alaposan összekevertem az olívaolajjal és az ecettel, majd sóztam és a korianderzöldet is hozzákevertem.
Tálalásig hűtőben pihent, majd az avokádó héjába szedve tettem a család elé. Érdemes a fogyasztás előtt nem sokkal elkészíteni, hiszen az avokádó - még a citromlé ellenére is - könnyen és gyorsan megbarnul és akkor már nem olyan esztétikus látvány.
Ez merénylet...mert nagyon szeretem :)
VálaszTörlésEz nálam is igazán nyerő párosítás!
VálaszTörlésNagyon jól sikerült az a fotó! Persze a fotóalany is pompás!
VálaszTörlés