
Már tavaly is megfogott a hangulata, az ételekről pedig ne is beszéljünk, így teljesen természetes volt, hogy most is ott a helyünk. Azt hiszem, hagyomány lesz nálunk, mert már a jövő évit tervezgetjük.
Pedig idén kijutott a "jóból". Kezdődött az egész Fesztivál azzal, hogy egész hétvégére rossz időt jósoltak. Végül eldöntöttük, szombat lesz a mi napunk. A gyerekek persze nem akartam délben aludni (pedig a kisebbik még iszonyú nyűgös, ha kimarad egy alvás),így tehát 1 órakor felkerekedtünk, "Lesz, ami lesz" jeligével.
Hamar odaértünk, de parkolóhelyet nagyon nehezen találtunk. Végre 2 órakor sikerült leparkolnunk, ekkor tudatosult bennem, hogy otthon hagytam a fényképezőgépet. A férjem viccelődött, a gyerekek nevetgéltek bosszús anyán, én meg odamondtam az Uramnak"Tudod te, hogy ez milyen egy gasztrobloggernek?" Mire ő: "Igen, mintha én benzin nélkül mennék ki a Hungaroringre motorozni." De ő persze sosem tenne ilyen marhaságot! Bezzeg én! :-) Minden esetre férjuram nagy elégedettséggel nyugtázta, hogy így legalább nem kell fél órán át várnia arra, hogy az elé letett finomságokat kóstolgassa. Hahaha, nagyon vicces, a végén, kínomban már én is nevettem rajta.
![]() |
Sajtkóstoló a SzegaFoodsnál |
A listámon 12 féle étel szerepelt, és az elején még ment is a betartás. Aztán jött a vihar és minden felborult (néhol szó szerint!) :-)
Először szépen körbesétáltam, ráérősen, hiszen férjem a gyerekekkel elvonult kacsákat etetni és játszóterezni. Megbeszéltük, hogy mindig rácsörgök, ha van nálam valami kóstolnivaló, ők meg odajönnek egy megbeszélt helyre és lelkesen kóstolnak.
Elsőnek a Spazio standját látogattam meg, több okból kifolyólag: először is a Vörös Homár Halkereskedésbe eljutni nagy vágyam, ráadásul ezen a hétvégén egyik kedvenc gasztroblogger-társam, Gabojsza is ott serénykedett. De még hogy. Akármikor néztem a standjuk felé, mindig állt a sor, végül én is beálltam. Nem győzték felvenni a rendelést és frissen sütni a fésűkagylót, a garnélanyársat és a lazacsteaket. Én fésűkagylót kértem, amit jól meg is kaptam: tökéletes tálalással és tökéletes ízzel. Nagyon finom, puha maradt a kagyló, szerencsére nem sütötték túl, hogy aztán ehetetlenül rágós legyen. Hozzá pedig házi remoulade mártást adtak. Egyszerűen felséges kezdés, féltem is, nehogy elrontsa valami a folytatást.
![]() |
A Spazio fantasztikus fésűkagylója |
Na, ez aztán vitte a következő pálmát, az egyik legfinomabb vargányaleves, amit valaha ettem. És az alján megbújó libamáj.... Párom szerint ebből még vagy 10 adagot meg kéne enni, olyan jó!
![]() |
Vargánya cappuccino |
![]() |
Anyukám mondta: borjúbríz |
Hívtam is a családot: gyertek gyorsan, itt az Anyukám mondta kóstolója.
![]() |
Anyukám mondta: zempléni bárány |
Ezután nagyon meg kellett gondolni, hogy mit eszünk. A Baltazár csípős tuna-burgere mellett döntöttem és amíg sorban álltam érte, végre kinyitott újra a Tigris is. Így magamhoz vettem a fent említett étcsokoládés libamájat is, ezekkel a kincsekkel értem vissza a családhoz.
A tonhalas burgernek nagyon jól állt a pikáns szósz, egy baja volt csak: kevés volt. Mármint maga a burger.
![]() |
A Baltazár pikáns tuna burgere |
![]() |
Étcsokoládés libamáj paté a Tigristől |
A KNRDY American Steakhouse wagyu burgerét még simán meg tudtuk kóstolni, bár őszintén szólva nekem kicsit illúzióromboló volt, ahogy az előrecsomagolt (made in Italy feliratú) zacskókból húzzák ki a minihambi-zsemlét és a kis burgerek is műanyag, hatosával lelaminált dobozokból kerültek elő. Persze nyilván az étteremben előre dolgoztak, mégis, kicsit olyan gyorséttermes lett a feeling. Viszont az íze, az nagyon-nagyon finom volt. Szaftos, omlós, mégis volt tartása. Nem volt agyonfűszerezve, hogy érvényesüljön a wagyu marha íze. Igazából először a hamburgerzsemlét és a pradicsomot ettük meg, végül élvezettel kóstolgattuk a wagyu-húspogácsát. (már ha lehet rá ilyen pórias kifejezést használni)
![]() |
Wagyu burger a KNRDY-nál |
![]() |
A Rosinante újragondolt gulyása teljesen elvarázsolt |
![]() |
Rétegzett cikória a La Mereda kínálatából |
![]() |
A fesztivál legtutibb édessége: Rigó Jancsi |
Először a cikóriát kóstoltuk, nagyon finom volt, főleg a tetején lévő amarénával és mentalevéllel együtt kanalazva.
Aztán villámcsapásként ért a Rigó Jancsi. Először meglepődtem, mert semmi köze nem volt a gyerekkorom óta imádott puha, habos édességhez, viszont annyira, de annyira brutálisan finom volt, hogy nem bírtam abbahagyni. Nagyon csokis és ropogós és a tetején a sómousse (arra a gyerekeim is rámentek, nem kicsit) Tudtam, ebből nekem kell még egy szelet, különben meghalok. Igen, pontosan ezt éreztem, annyira addiktív volt ez a finomság. Azonnal beleszerettem! Úgyhogy kedves babel-esek, ha most olvassátok a soraimat: ugye lesz a most nyíló éttermetekben Rigó Jancsi? :-)
Balra fordulva megláttam a Paris-Budapest éttermet és beugrott: hiszen elfelejtettem a quinoa risotto-t. Gyorsan odaszaladtam (mivel szakadt az eső) és kértem egy kóstolót. Akkora szerencsém volt, hogy teljes receptet is kaptam mellé, pontos utasításokkal (vasárnap el is készítem itthon, köszönet érte kedves Paris-Budapest étterem).
![]() |
A Paris-Budapest Étterem quinoa risotto-ja |
Viszont a végére kellett még az édesség, és ugyebár ott volt az a nagy szerelem Jánossal Rigóéktól, így újra a Babelnél kötöttem ki, ahol a szakadó eső ellenére is hatalmas sor alakult ki. Így bőrig ázva, de nagyon boldogan majszolgattam a családdal együtt az én kedvencemet.
Mire végeztünk, az eső is elállt, kicsit még kóvályogtunk, de aztán én már nagyon fáztam, így negyed 7-kor elindultunk hazafelé.
Este, forró fürdőt véve újra éreztem ezt a rengeteg finomságot, amik ismét segítettek kicsit finomítani az ízlésünkön.
Azt hiszem, évente egyszer ennyi belefér.Talán, mert megérdemlem?! ;-)
Megérdemled, semmi talán!
VálaszTörlés