És ekkor jött az én kisebbik fiam"Anya, kérek piskótatallért" Én meg a homlokomra csaptam, micsoda zseni a fiam!
Lehet kapni a boltban piskótatallért, ami egyrészt nagyon kényelmes megoldás, másrészt még az "E" parásoknak is (mint én) megfelelő, mert csak búzaliszt, tojás és víz keveréke.
Így már csak össze kellett rakni és kész is lett ez a nem túl könnyű, de annál finomabb desszert.
Hozzávalók:
kb 400 gramm eper (vagy eperkonzerv)
3 evőkanál porcukor (eperkonzerv esetén ebből kevesebb)
1 csapott evőkanál vaníliás pudingpor
250 gramm ricotta
250 gramm mascarpone
4-5 evőkanál porcukor
kb 1/2 zacskó piskótatallér
10 gramm étcsokoládé a díszítéshez
Egy edényben a ricottát, mascarponét és cukrot kikevertem és belekevertem az eperszósz felét is. Majd következett az összerakás. Egy jénai tál aljára tettem egymás mellé a piskóta tallérokat, erre jött a ricottás krém, majd a tetejére egy kiskanállal csepegtettem összevissza a maradék eperszószt. Végül az egészet lezártam piskótatallérokkal.
Egy kis zacskóba tettem az összetört étcsokoládét, amit mikróban felolvasztottam, végül csak egy apró nyílást kellett vágnom a zacskó sarkán, így a kifolyó étcsokival tetszés szerint díszítettem az eperszószos piskótát.
Utána betettem a hűtőbe dermedni, tálaláskor már jó hideg volt.
Szuper Anyuka okos gyereke! Nagyon tetszik a legelső kép!!!!
VálaszTörlés