Én "elloptam" az ötletet, markásítottam és amikor baráti összejövetelre megyünk, ahova mindenki visz valamilyen ételt, én mindig töltött tojást csinálok. Persze húsvét előtt itthon én is készítek pár darabot, amit a fiókáim jóízűen mindig befalnak:-)
Első hangzásra kicsit bonyolultnak tűnhet, de nagyon egyszerű és finom! És úgy variálhatom a tölteléket, ahogy csak szeretném...:-) Természetesen az alapkrém is nagyon finom és ennek a tetejére tényleg bármilyen díszt, ízesítést lehet tenni!
Hozzávalók:
Alap:
20 tojás
3 dl tej
1 evőkanál finomliszt
50 gramm vaj
só
mustár
Ízesítések:
Magyaros:
10-15 szelet téliszalámi apró kockára vágva
1 fej lilahagyma kockára vágva
bors
petrezselyem
pirosarany (ezt nem a krémbe keverem, hanem a végén díszítéshez használom)
trappista sajt (lereszelve ízesítem vele a krémet, de nem kell bele túl sok)
Kéksajtos-diós:
kéksajt (apróra törve az alapkrémbe keverem)
1 evőkanál durvára tört dió
Kaviáros:
kaviár (az alapkrémbe is keverek, de a tetejére is rakok keveset dísznek)
bors
póréhagyma (apróra vágva keverem az alapkrémbe)
citromlé (pár csepp is elég, ízlés szerint)
Lazacos:
füstölt lazac kockára vágva
kapribogyó apróra vágva
kapor (nem kell bele sok)
citromlé (pár csepp is elég, ízlés szerint)
Olívabogyós
fekete olívabogyó apróra vágva ( krémbe is keverek és a tetejét is díszítem vele)
A tojásokat keményre főzöm és mindegyiket kettévágom. A sárgáját kiszedem, tálba teszem és villával pépesre összetöröm. A fehérjéket tálcára teszem.
A besamelt összekeverem az összetört tojássárgájával és ízlés szerint msutárral, majd ezt a krémet annyi felé osztom külön tálakba, ahány féle tölteléket akarok készíteni.
Az alap besameles tojássárgájához aztán ízlés szerint adom a fent leírt fajták hozzávalóit.
Természetesen lehet kísérletezni és újabbnál újabb töltött tojásokat készíteni!
Kalandra fel, találjatok ki saját tölteléket! Természetesen várom az újítások receptjét a Megjegyzésben:-)))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése