2014. július 2.

Tojásos tészta



Anyósom nagyszerű receptje ez, ő is családi szakácskönyvből örökölte. Nagyon egyszerű és isteni finom, nekem a tojásos nokedli jutott róla az eszembe, csak nem kell annyit kínlódni a nokedli szaggatásával.

Hozzávalók 4 személyre:
6 tojás
250 gramm száraz tészta
1 kis fej vöröshagyma
1 kisebb cukkini
1 kisebb padlizsán (elhagyható, de én imádom!)
kevés olaj

Elsőként megfőztem a tésztát, majd kiszedtem a vízből és kevés olajjal összekeverve (hogy ne tapadjon össze) félretettem.
A vöröshagymát megpucoltam, apróra vágtam, majd kevés olajon megfuttattam. Közben a cukkinit alaposan megmostam és szintén összevágtam vékonyka csíkokra és a hagymához dobtam. Ezután következett a padlizsán: meghámoztam, majd apró kockákra vágva ment a hagyma és a cukkini mellé a serpenyőbe. Amikor jól megpárolódtak-összefonnyadtak a zöldségek, 6 tojást felvertem (akár egy rántottához) és a zöldségekre öntöttem. És itt jön a csel: amikor a zöldséges tojás még nyálkás, nem állt össze teljesen, beleborítottam a főtt tésztát és addig kevergettem a forró serpenyőben, amíg az össze nem állt, a tojás meg nem szilárdult. Persze, aki szereti, hagyhatja kicsit szaftosabbra is.
Tálaláskor reszelt sajttal kínáltam, mellé téve kis tálkányi ecetes fejes salátát :-)


2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó, megcsinálom, szeretem az ilyen egyszerű, recepteket Kössz!

    VálaszTörlés
  2. Jajjj, de örülök, majd kérek ám beszámolót! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...