Egy
hihetetlenül egyszerű torta receptjét osztom meg most veletek. Sajnos nem sok
időm volt mostanában megírni ezt a bejegyzést és az első ilyen típusú tortám
epres-tejfölös volt, de azóta ugyebár lement az eperszezon. Így a múlt héten
„kénytelen” voltam elkészíteni a málnás-joghurtos változatát is. Hááát, nem is
tudom, melyik lett a jobb. Azt hiszem holtversenyben győztek mindketten. J
Hozzávalók:
1 piskóta
(én most lusta háziasszony voltam és a piacon szereztem be egy házi
piskótakarikát)
fél kg
eper/málna
400 gramm
tejföl/krémes görög joghurt
250 gramm
mascarpone (Lidl-ben olcsó is, jó is)
100 gramm
fehércsokoládé
2-3 evőkanál
porcukor
díszítéshez
pár szem eper/málna
A piskótát
(miután tisztességes házitündéreknél megsült, lusták pedig megvették és
kicsomagolták) rátettem egy tálcára és a tetejét óvatosan leügyeskedtem, hogy
később „kalapként” vissza tudjam tenni a betöltött piskótára.
Ezután a
pisóta belsejét kikapartam úgy, hogy minél vékonyabb legyen az oldala és az
alja, majd a morzsát egy tányérba félretettem.
Ezután egy
tálban a tejfölt/joghurtot, a mascarponét és a porcukrot alapiosan kikevertem,
ezalatt a fehércsokit megolvasztottam a mikróban és ezt is a tejfölös/joghurtos
krémhez kevertem.
Ezután
következett a rétegzés:
A kivájt
piskóta aljába került egy vékony réteg krém, majd teleszórtam gyümölccsel és
morzsával terítettem. Erre megint krém, ismét gyümölcs és morzsaréteg zárta a
sort. Addig ismételtem, amíg a gyümölcs és a morzsa el nem fogyott (nekem 2
réteg lett), végül rátettem a „kalapkát” és a maradék krémmel beborítottam a
torta tetejét. Friss gyümölccsel díszítettem.
Akinek nem
marad krém a tetejére, porcukrozhatja is a remekművet.
Szia! Kérlek nézz be hozzám: http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/2014/07/vandordij-liebster-award.html
VálaszTörlésKöszönöm! Üdv: Ági