2014. március 3.

Selymes vérnarancsos csokiganache

Én vagyok a Szakácsmustra játék házigazdája, amit még decemberben indított barátnőm, Era, az Életinfo blog szakácsnője. A játék lényege, hogy a házigazda által megadott szakácstól kell sütni-főzni valamit, azt elküldeni a házigazdának (jelen esetben nekem) recepttel, fényképpel, vagy bloghivatkozással. Én pedig a határidő lejárta után írok egy jó kis összefoglalót.
Nem is én lennék, ha nem Jamie Olivert adtam volna meg kedvenc szakácsomnak (Jétékfelhívásomat ITT találjátok). És a karácsonyra kapott 30 perces kajáiból most egy csodás, selymes-savanykás csokoládékrémre esett a választásom.
Elég belőle egy kis kávéscsészényi, és máris a mennyországban érzed magad tőle. Na, kipróbáljátok?

Hozzávalók 4 kis kávéscsészéhez:
150 gramm étcsokoládé (én 74 %-osat használtam)
200 ml tejszín (állati, és min. 30 % zsírtartalmú,ha lehet)
1 nagy vérnarancs kifacsart leve
kevés reszelt narancshéj
kávéskanál vaj
csipet tengeri só

Egy lábasban feltettem kevés vizet forrni, majd, amikor már felforrt, alacsonyra vettem a lángot és a lábas fölé tettem egy tálat. Ebbe a tálba tördeltem az étcsokoládét, hozzáöntöttem a tejszínt, beletettem a vajat és a csipet sót és spatulával kevergetve összeolvasztottam az egészet, majd addig kevertem, amíg szép sima, selymes krémet kaptam. Belereszeltem a narancs héját és belefacsartam a levét, majd ezt is egyenletesen elkevertem. A tálból pedig egyenesen a kis kávéscsészékbe kanalaztam a csodás narancsos ganache-t, majd 1 órára hűtőbe tettem.

Apró kekszekkel kínáltam.




2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...