rántott őzlábgomba |
Hozzávalók:
3 nagy őzlábgomba
20 dkg rizike
liszt
tojás
zsemlemorzsa
só
olaj a kisütéshez
rántott rizike |
Majd felfordítottam, a szárát kitekertem és a redőket besóztam, majd félretettem kicsit állni.
Közben a rizikét is megtisztítottam: általában simán gombakefével - vagy egy erre befogott puhasörtéjű fogkefével - átsikálom a tetejét (kemény gombafajtáról van szó, így tehetünk erősebb mozdulatokat is), de ez most kicsit sáros volt, így víz alatt gyorsan lemostam, de ügyeltem rá, hogy ne ázzon nagyon. Ne ijedjünk meg, ha a gomba narancssárga húsa megsérül, ott azonnal zöld színre vált, de ez nem a mérgező fajta jele, egyszerűen a rizike ilyen.
Szóval gombák megtisztítva, úgyhogy 3 mély tálba tettem lisztet, tojást és zsemlemorzsát, és ilyen sorrendben szépen megmártogattam a rizikéket és a több, kisebb szeletbe vágott őzlábat.
Majd forró olajban pár perc alatt kisütöttem őket.
Kísérőnek összekevertem 3 evőkanál tejfölt 2 evőkanál majonézzel és 3 gerezd zúzott fokhagymával. Ennyi. Semmi fakszni, csak a finom gombák. Amolyan búcsúajándék volt ez az erdőtől, ahol a fél nyarunkat töltöttük!
őzláb |
rizike |
rizike |
őzláb |
Szívesen vacsoráztam volna nálatok! ;) Nagyon szeretem! :)
VálaszTörlésOkki, én is ritkán jutok hozzá, de most tényleg fejedelmi volt a vacsora :-)
TörlésMarka most irigykedek ám nagyon! Imádom az Őzláb gombát, de az idén még nem ettem((:
VálaszTörlésÉn is kincsként bántam vele, fantasztikus finomság!
TörlésIsteni finomságot készítettél ismét!
VálaszTörlés