És minden alkalommal ugyanazt a menüt csináltuk közösen, összetömörülve a kis konyhában:-) Eszméletlen hangulata volt, talán ezért is lett olyan észvesztően finom! Mert a kaja tényleg minőségi volt!
És a falatkák:
Juhtúróval töltött gomba 4 személyre:
12 szép nagy gombafej
200 gramm juhtúró
1 evőkanál tejföl
só
borskakukkfű
10 szem olivabogyó
1 póréhagyma
A gombafejeket megmosom, papíron megszárítom.
A juhtúrót a tejföllel összekeverem, sóval, borssal és kakukkfűvel fűszerezem. Az apróra vágott olivabogyót és póréhagymát hozzákeverem, majd ezzel a krémmel megtöltöm a gombafejeket. Sütőben pirulásig sütöm.
500 gramm csirkemáj
csíkozott bacon szalonna
A csirkemájakat baconszalonna-csíkokba tekerem, fogpiszkálóval átszúrom, hogy rögzítsem a bacont és sütőben addig sütöm, amíg a bacon meg nem pirul rajta.
Baconos sült aszalt szilva:
tokaji édes bor
1 csomag aszalt szilva
csíkozott bacon szalonna
Az aszalt szilvát 1 éjszakára tokaji borba áztatom, majd másnap bacon szalonnába tekerem és sütőben kb 10-12 percet sütöm. Vigyázni kell, hogy a szilva ne égjen és ne keményedjen meg, ezért folyamatosan nézegetni kell a sütőben.
Remélem hasonló kulináris élvezetben lesz részetek, mint nekünk akkoriban:-)))
De összeülnék Veled egy ilyen borozgatásra...na és közben tényleg megválthatnánk a világot! ;-DDD
VálaszTörlésNyáron megcsinálhatjuk :-D
TörlésMarka, ezek egytől egyig mind guszták :) Mi az urammal anno fiatalkorunkban a borosüvegeket hordtuk visszaváltani, kb. 10 üvegért kapott kuponból már egy pizzás melegszendvicset összedobtunk, átlátszó sajtszeletekkel :))
VálaszTörlésHmmm, nekem erről a gombás melegszendvics jut eszembe, ami huszonévesen nagy kedvenc volt. Akkor még nem lestük árgus szemekkel az "E"-ket :-D
Törlés:) és mi vált valóra?
VálaszTörlésNagyjából semmi :-) De így is boldogok vagyunk, legalábbis remélem a többiek is :-)
TörlésAkkor megnyugodtam, hogy máshol sem váltódik meg a világ a korai elképzelések szerint :)
TörlésAzért a gazdagság ellen nem kapálóztam volna :-)
Törlés