Még mindig tombol a kucsmagomba szezon és én azt sem tudom, éppen mit is készítsek belőle. Na, nem azért, mert nincs ötletem, sőt. Ötlet az rengeteg van, de melyik is a legfinomabb? EZért is van az, hogy mostanában sok a kucsmagombás recept a blogon: ezt az ételt rengetegszer ki kell próbálni, mert az íze fantasztikus.
Szerencsére heti kétszer tudok a piacon friss gombához jutni, de gombászom már szólt, lassan vége lesz a szezonnak. Így nemsokára elkezdek bespájzolni, hogy nyáron is jusson a tányérra belőle. Addig pedig kiélvezem a friss gomba nagyszerűségét!
Most éppen tejszínes szósszal és tagliatelle tésztával: mennyei!
Hozzávalók 4 személyre:
400 gramm tagliatelle
50 gramm vaj
50 dkg kucsmagomba
só
bors
5 medvehagyma levél vékony csíkokra vágva
2 dl tejszín
5 dkg reszelt parmezán
Elsőként odatettem egy lábas vizet forrni.
Közben a vajat a serpenyőben felforrósítottam, majd beledobtam az alaposan megmosott, negyedekbe vágott kucsmagombát. Kb 2 percig pároltam, majd hozzáadtam a csíkokra vágott medvehagymát, sóztam, borsoztam és további 3 percig együtt pároltam. Közben a víz felforrt, én pedig beletettem a tésztát és 7 perc alatt al dentére főztem.
Ezalatt a gomba levet eresztett, jól megpárolódott, így felöntöttem a tejszínnel és még kb 5 percen át hagytam forrni, hogy kicsit besűrűsödjön. Miután a tészta elkészült, kevés főzőlével együtt átszedtem a kucsmagombás mártásba, alaposan összeforgattam, majd megszórtam a parmezánnal és újra összeforgattam.
Jó étvágyat hozzá!
Annyira guszta, hogy megint be kell szereznem ebből a gombából! Neked mennyiért sikerül hozzájutni? Bosnyákon 3500 Ft,/ kg,vetekszik a vargánya árával,ami nálam a gombák királya:)))
VálaszTörlésBöbe, én a lőrinci piacon veszem, 3000 Ft kilója. De múlt héten a kicsiket és a töredezetteket már 2000-ért adta :-)
TörlésMa meg jó nagyok voltak neki, amiket szuperül lehet tölteni, szerencsére azokat is 3000-ért adta. Minden szerdán és szombaton van.
Ezek az általam is "nagyon szeretett dolgok", tagliatelle, kucsmagomba, parmezán,... nyami ...
TörlésHát én gombért pénzt nem adok, de "tudom a helyét"...
VálaszTörlésTegnapelőtt kimentünk, nem emlékszem hány éve volt ilyen sok.
Ezt a receptet követtem a készítésnél, le a kalappal!
Köszi Marka!
Jujj, de örülök, hogy finom lett! A sok gombát pedig irigylem ám, remélem még sok finomságot tudsz belőle készíteni :-)
TörlésTegnapelőtt sikerült szednünk jópár kilót hála az égnek.
VálaszTörlésEszerint készítettem el, le a kalappal,
köszi Marka!