2013. április 26.

Balzsamecetes epersaláta kecskesajttal

Annyira vágytam valami jó kis gyümölcssalátára. De most valahogy nem a klasszikusat szerettem volna, hanem valami formabontót. És akkor beugrott, hogy tavaly egyszer kipróbáltuk a házi kecskesajtomat eperrel és valami isteni volt. Már meg is volt az ötlet, az alapot egy apróra vágott jégsaláta adta, a többit meg csak "összedobáltam" :-)

Hozzávalók 2 személyre:
1 kisebb jégsaláta (2 nagyonn levelét tegyük félre)
20 szem eper
kb 12 dkg apró kockákra vágott kecskesajt (a linken tehéntejből készült, de én most kecsketejet használtam)
balzsamecet

A jégsalátát apróra vágtam, az epreket negyedeltem, a kecskesajtot is apró kockákra vágtam. Majd az egészet kézzel összekevertem. Tálaláskor egy  nagyobb jégsaláta levélbe szedtem a salátát és a tetejét megöntöztem balzsamecettel.
Ennyi az egész, de varázslatos finomságot lehet az az asztalra tenni pár perc alatt!
Ugye kipróbáljátok?

3 megjegyzés:

  1. Ugye, mit ki nem lehet hozni ebből a kis idénygyümölcsből? Javallatom: a salátát helyettesítsd rukkolával! Lesz még egy remek saláta-variációd! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a tippet, k fogom próbálni:-) A rukkola úgyis nagy kedvenc nálunk!

      Törlés
  2. Hmm - művészi, ínyenc dobálás lett!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...