Ragasztóanyagnak pedig medvehagyma-krémet választottam, ami fantasztikusan kiegészíti ezt a különleges sült-rántott húst.
Jójó, a hús már megvan, de mi legyen a köret. Szinte elfeledkeztem a hűtőmben lapuló brokkoliról, de szerencsére férjem rákérdezett, így gondoltam egy merészet és fasírtot készítettem belőle!
A család ezt az ételt is megszavazta a "bármikor készíthetem" listára.
Hozzávalók 4 személyre:
8 csirke felsőcomb kicsontozva, bőr nélkül
medvehagymás pesto
natúr kukoricapehely
hozzávalók kb 25 kis fasírthoz:
1 nagy brokkoli
3 evőkanál zsemlemorzsa
tej
vöröshagyma
2 evőkanál reszelt trappista
Elsőként a combokat megmostam, kifiléztem és leszedtem a bőrét. Majd besóztam és felhasználásig hűtőbe tettem. Majd feltettem egy lábasban vizet forrni, és amikor már lobogva forrt, beleraktam a rózsáira szedett brokkolit és kb 10 percig forraltam. Ezalatt a brokkoli már kezdett megpuhulni, de a szára még kicsit keményebb maradt. Ekkor egy szűrő segítségével kivettem a brokkolit a vízből, egy villával nagyjából összetörtem, de hagytam benne nagyobb (1 centis) darabokat is.
A zsemlemorzsát annyi tejjel kevertem össze, hogy sűrű tejbegríz állaga legyen, majd alaposan összekevertem a brokkolival. Hozzáadtam még 1 apróra vágott vöröshagymát és 2 evőkanál reszelt sajtot is, majd kicsit még sóztam, jól összekevertem és pingponglabda nagyságú golyókat formáztam belőle.
Sütéskor ezeket a golyókat két tenyerem közé véve kicsit összenyomkodtam és pár evőkanál olívaolajon aranybarnára pirítottam mindkét oldalát.
A húsokat - kivéve a hűtőből - 2 evőkanál olívaolajon egy széles serpenyőben elősütöttem (azaz mindkét oldalukat aranybarnára pirítottam kb 2-2 perc alatt). Ezután mindkét oldalukon vékonyan megkentem a medvehagyma pestoval, majd natúr kukoricapehelybe forgattam és sütőpapírral kibélelt tepsibe tettem és 220 fokos sütőben még 30 percig sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése