2014. július 8.

Joghurtos málnatorta csokoládés piskótával

Az ötletet Szofika adta, az ő csodás málnamousse tortájával. Viszont az ötlet olyan hirtelen jött (konkrétan tegnap délután), hogy nem volt időm beszerezni az alapanyagokat, így egy kicsit igazítanom kellett a recepten. A málnakrém kb ugyanaz maradt, a piskóta viszont más.
És a végeredmény: mennyeien csokoládés piskóta, amihez hihetetlen jól passzol a savanykás málnakrém.
Próbáljátok ki, amíg még van friss málna, aztán, ha már leérik, lehet venni mélyhűtöttet :)

Hozzávalók 26 centis tortaformához:
a joghurtos málnakrémhez:
500 gramm málna
400 gramm görög joghurt
200 ml habtejszín
10-12 evőkanál porcukor
2 csomag zselatin fix

a csokoládés piskótához:
200 gramm kristálycukor
3 tojás
125 gramm puha vaj
80 gramm kakaópor
160 gramm liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
csipet só
120 ml tej

Először a piskótát készítettem el, hogy legyen ideje kihűlni.
A puha vajat a cukorral habosra vertem, majd hozzáadtam a tojásokat és még habosabbra kevertem.
Ezután egy tálba tettem a száraz hozzávalókat (liszt, szódabikarbóna, sütőpor, kakaópor, só) és hozzáadtam a tojásos masszához. Óvatosan elkevertem, végül a tejjel simára kevertem és sütőpapírral kibélelt, kapcsos tortaformában, 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt készre sütöttem. Tűpróbával ellenőriztem, hogy a piskóta alaposan átsült.

Aztán hagytam kihűlni, persze a sütőpapírt óvatosan lehúztam az aljáról. Amikor a piskóta kihűlt, visszatettem rá a tortakarimát és elkészítettem a joghurtos málnakrémet.

A málnát botmixerrel pürésítettem, majd átpasszíroztam (ez volt a legmacerásabb az egész tortából :) Egy mély tálba tettem a joghurtot és a porcukrot és kézi habverővel elkevertem, majd hozzáadtam a málnapürét és szépen, egyenletesen elkevertem.
A lehűtött habtejszínt és a zselatin fixeket a csomagoláson található leírásban megadottak szerint felvertem, majd a kemény habot óvatosan a joghurtos málnakrémhez kevertem és a tortaformába öntöttem (aminek az aljában ugyebár már ott pihent a kihűlt (!!!) csokis piskóta.
Pár órára (minimum 4, de a legjobb, ha egész éjszakára) a hűtőbe tettem dermedni, majd olvasztott étcsokoládéval és friss málnaszemekkel díszítettem.


7 megjegyzés:

  1. Nagyon szépre sikerült és finom is lehetett.

    VálaszTörlés
  2. Marka - mesés lett! Gyönyörű és biztosan nagyon finom. A málna nagyon szereti a csokit :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Marka pedig nagyon szereti a málnát és a csokit :)

      Törlés
  3. Csodálatos lett ez a torta, a málna isteni a csokival :) Nagyon ügyi vagy :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta lett es ugye mennyire finom?

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...