Hozzávalók 4 személyre:
300 gramm quinoa
1 liter húsleves alaplé (kockából is lehet csinálni, ha sietünk, de érdemes lefagyasztani egy húsleves-készítésnél)
2 evőkanál olívaolaj
30 gramm vaj
3 szál újhagyma
1,5 dl száraz fehérbor
5 dkg reszelt parmezán sajt a pihentetéshez
70 gramm vaj a pihentetéshez
1 adag harcsapaprikás
Ehhez az úgynevezett "sofritto"-hoz adtam a quinoát amit nagy lángon szépen megkapattam, amíg a szemek kicsit pirultak. (ez kb 2 perc)
Majd közepesre vettem a lángot, hozzáöntöttem a fehérbort és hagytam, hogy a quinoa magába szívja.
Ezután az előre elkészített, de a rizottókészítés alatt folyamatosan forrón tartott alaplevet merőkanalanként adagoltam a quinoához, mindig megvárva, hogy magába szívja az értékes levet. Közben finoman, lágyan kevergettem a szemeket, hogy minél krémesebbé váljon a rizottó.
Kb 10 perc alatt "al dente" lett, ekkor elzártam alatta a gázt és hozzáadtam a hideg vajat és a parmezánt. Fedővel lefedve 2 percig hagytam olvadni, majd alaposan összekeverem és tálaltam a harcsapaprikással.
A quinoa nagy szerelem - még a férjem is imádja! A harcsa gyönyörű
VálaszTörlésÉn is vevő vagyok minden újra, így a quinoára is, a harcsa pedig...... :)
VálaszTörlésJó párosítás.
Köszönöm :-)
TörlésNekem meg a harcsapaprikás a nagy szerelem!!! - jöhet mellé bármi...:-P
VálaszTörlés