Minimális munkával isteni finomság készíthető, viszonylag kevés idő alatt, úgyhogy érdemes kipróbálni. Javaslom a kánikulában inkább az esti órákban megsütni és reggel az egész családot a friss, puha meggyes pite várja az asztalon.
Hozzávalók: (35*25 tepsihez)
450 gramm liszt
280 gramm fruktóz (anyósom receptje 380 gramm cukrot ír, de a fruktóz édesebb, így kevesebb is elég belőle)
1 1/2 csomag sütőpor
150 gramm puha vaj
3 tojás
3 dl tej
60 dkg magozott meggy a tészta tetejére
porcukor a díszítéshez
A hozzávalókat (liszt, sütőpor, fruktóz, vaj, tojás és tej) beletettem a robotgépem táljába, majd a keverővel kb 10 perc alatt csomómentesre kevertem.
Majd egy 25*35 centis tepsit kibéleltem sütőpapírral, beleöntöttem a nyers tésztát és a tetejét jó sűrűn
teleraktam a magozott meggyel. Majd 220 fokos sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütöttem.
A sütőből kivéve hagytam kihűlni, majd felszeleteltem és porcukorral meghintve kínáltam.
De jó nektek, itt nincsenek meggyfák:( Anyukám sok meggyes pitét sütött, finom volt, a tiéd is isteni lehet.
VálaszTörlésKöszönöm :-) Hú, én nem is tudom, mit csinálnék meggy nélkül! De gondolom az áfonya kárpótol, ugye? :-)
TörlésHmmm- imádom a meggyes pitét; rám ma este vár néhány kg magozásra ... mármint meggy, nem pite :)
VálaszTörlésUhh, Ági, együtt érzek veled, én már szerencsére túlvagyok rajta! :-)
Törlés