Nos, ez a csodafasírt került most a gyerekek elé, bár azt hiszem, a szülők többet ettek belőle, mert nagyon ízletes kis falatkákat tettem a tálcára.
Hozzávalók:
1 kg darált hús (én marha- és sertésből szeretem legjobban - fele-fele arányban)
1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
6 gerezd fokhagyma apróra vágva vagy zúzva
3 zsemle
tej
1 csokor petrezselyemlevél
3 egész tojás enyhén felverve
só
bors
2 teáskanál pirospaprika
olaj a sütéshez
A darált húst beletettem egy nagy tálba, majd hozzáadtam az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, a 3 egész tojást (amit előtte egy kis tálkában enyhén felvertem), a zsömlemasszát, az apróra vágott petrezselyemleveleket, majd sóztam , borsoztam, a pirospaprikával is meghintettem és nagyon alaposan átkevertem, átgyúrtam az egészet. (én szeretem kézzel csinálni, de lehet ám fakanállal vagy evőkanállal/villával is)
Amikor minden jól elkeveredett, kisebb (kb 5 forintos nagyságú) golyókat formáztam belőle és forró olajban aranybarnára sütöttem. Amikor kihűlt, mindegyik tetejére vágtam egy kis kockányi sajtot és fogpiszkálóval rögzítettem. Így a gyerekek is gyorsan a szájukba tehették anélkül, hogy folyton törölgetni kelljen a kezüket :-)
TIPP: ha nem eseményre készítjük, hanem sima házi használatra, ahol nem fontos a külcsín, akkor nyugodtan lehet akkora gombócokat készíteni, amilyeneket csak akarunk. Persze ne gőzgombóc nagyságút, de egy golflabda méretű pont jó lesz!
Ez nálunk is nagy sláger - én Anyukámét szeretem a legjobban :)
VálaszTörlésHú, nálunk is kedvenc és anyósomnak nem győzök hálás lenni a receptért :-)
TörlésÉn is az ilyen kis méretű fasírtot preferálom, több munka, de megéri. Szuper jól néz ki!
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Én is jobban szeretem ezeket az aprókat :-)
Törlés