2012. május 8.

Sertésszűz rebarbarával

Ha valaki végig bírta olvasni az előző blogbejegyzést, akkor már semmi más nem hiányzik a boldogságához, mint Fran Warde sertésszűz-sültje finom párolt rebarbarával.
Lássuk hát a titkot!

Hozzávalók:
1 szép nagy (kb 60 dekás) sertésszűzpecsenye
1 szál friss rozmaring levelei
frissen őrölt bors
tengeri só
1 evőkanál olivaolaj
8 szép szál rebarbara
fél dl víz

Először is vettem egy tepsit, amibe beleöntöttem az olívaolajat és betoltam a 180 fokra előmelegített sütőbe kb 5 percre. Ezalatt gyorsan megtisztítottam a szűzpecsenyét a felesleges hártyáktól, összevágtam a rozmaringleveleket apróra, majd összekevertem tengeri sóval és frissen őrölt borssal. Majd alaposan belepaskoltam a "fűszerkeveréket" a szép darab húsba úgy, hogy minden oldalán legyen belőle. Aztán kivettem a tepsit, ami addigra már tűzforró lett és gyorsan megforgattam az alján lévő kevés forró olajban a szűzpecsenyét (azaz minden oldalát megkapattam kicsit), majd betoltam a sütőbe és 20 percig hagytam sülni. 20 perc elteltével megfordítottam a húst a másik oldalára és visszatoltam 10 percre a sütőbe. Közben a rebarbarát megpucoltam, azaz éppen csak lehúztam a külső fásabb részét, de nem vittem túlzásba, ugyanis a párolás alatt annyira meg fog puhulni, hogy nem is nagyon kell pucolni, hiszen a fás rész is ehetővé válik.
Aztán, amikor letelt a 10 perc, kihúztam a tepsit, beleöntöttem a kb 3-4 centis darabokra összevágott rebarbarát, alá öntöttem fél deci vizet és újabb 10 percre visszatoltam húsostól, rebarbarástól.
Az újabb 10 perc eltelte után kivettem a sütőből a tepsit, letakartam alufóliával és jó 5 percig hagytam pihenni, mielőtt a szűzpecsenyét felvágtam ujjnyi szeletekre.
A párolt rebarbara kiválóan kiegészíti a szűzpecsenyét, így egy fantasztikus ízkombinációt kóstolhattunk meg, ahol a hús omlós és szaftos, a rebarbara finom puha és savanykás volt.
Jó étvágyat hozzá!

Sertésszűz tepsiben sült rebarbarával
Sertésszűz rebarbarakompóttal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...