Ezt a receptet két dolog miatt szeretem: az egyik, mert könnyű nyári esti vacsi is lehet belőle, a másik, mert elküldtem a Mindmegette.hu-ra, ahol meg is jelentették:-)
Készítettem én már hasonlót régebben, de ezt most megspékeltem egy kis füstölt lazaccal, ami kifejezetten jól passzolt a már bevált tenger gyümölcsei salátához. (A Lidl-ben elég barátságos áron lehet hozzájutni nagyon finom, vastag szeletelt füstölt lazachoz)
Hozzávalók:
15 dkg füstölt lazac
50 dkg mélyhűtött tenger gyümölcsei keverék
5 dkg vaj
olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
friss bazsalikomlevél
1 jégsaláta
10 dkg ruccola
1 fej radicchio saláta
só
50 dkg mélyhűtött tenger gyümölcsei keverék
5 dkg vaj
olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
friss bazsalikomlevél
1 jégsaláta
10 dkg ruccola
1 fej radicchio saláta
só
bors
Az öntethez:
1 dl tejföl
majonéz
só
bors
4 csemegeuborka
1 dl tejföl
majonéz
só
bors
4 csemegeuborka
metélőhagyma
Elsőként vegyük ki a mélyhűtőből a tenger
gyümölcsei keveréket, majd serpenyőben kevés olívaolaj és vaj keverékét
forrósítsuk fel, adjuk hozzá a tenger gyümölcseit, 2 gerezd fokhagymát
apróra vágva és 5 bazsalikomlevelet vékony csíkokra szeletelve, sózzuk,
borsozzuk, majd kezdjük el párolni. Kb. 1/4 óra alatt elkészül.
Ekkor egy nagy tálba öntsük a laskára vágott jégsalátát, tegyünk bele kevés radicchiót és rukkolát, öntsük hozzá a tenger gyümölcseit, és alaposan keverjük össze.
Végül készítsünk hozzá mártást: 1 dl tejfölbe tegyünk kevés majonézt (ízlés szerint, folyamatosan kóstolgatva), sót és borsot. Belevághatunk friss metélőhagymából egy kis maroknyit, és nagyon apróra vágott csemegeuborkát is. Jól összekeverjük, aztán nyakon öntjük vele a salátát.
Tálaláskor a tetejére rakjuk a vékony csíkokra vágott füstölt lazacot.
Ekkor egy nagy tálba öntsük a laskára vágott jégsalátát, tegyünk bele kevés radicchiót és rukkolát, öntsük hozzá a tenger gyümölcseit, és alaposan keverjük össze.
Végül készítsünk hozzá mártást: 1 dl tejfölbe tegyünk kevés majonézt (ízlés szerint, folyamatosan kóstolgatva), sót és borsot. Belevághatunk friss metélőhagymából egy kis maroknyit, és nagyon apróra vágott csemegeuborkát is. Jól összekeverjük, aztán nyakon öntjük vele a salátát.
Tálaláskor a tetejére rakjuk a vékony csíkokra vágott füstölt lazacot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése