2012. május 14.

Harcsapaprikás a la Marka

Imádjuk a halakat, bőszen fogjuk is őket. De az évek alatt harcsához sajnos nem volt szerencsénk. A legjobb alkalom talán Sárazsadányban lenne rá, de valahogy, mióta megvannak a gyerekek, fele energiát tudunk a horgászatba fektetni, így sajna nem jött össze.
Van viszont egy ismerős, aki rengeteg halat fog ki a Bodrogból és igencsak olcsón tudunk finom magyar szürkeharcsához jutni.
Így általában 2-3 harcsát is megveszünk, lefagyasztjuk és néhanapján különleges csemege kerülhet az asztalra.
A harcsa egyik általunk legjobban kedvelt feldolgozási módja a harcsapaprikás.

Hozzávalók:
1 kg harcsafilé
1 fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 kanál pirospaprika
tárkony

bors
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl

A megtisztított, bőrétől megszabadított harcsafilét kis kockákra vágom. A vöröshagymát összevágom és kevés olajon megpirítom, majd hozzáadom az apró kockára vágott paradicsomot.
Amikor elég "szottyosra" főtt, beledobom a harcsakockákat, megszórom pirospaprikával, sózom, borsozom, és felöntöm annyi vízzel, ami félig ellepi. Aztán kis lángon főzöm kb 15 percet, majd hozzászórok kevés tárkonyt.
A tejfölt összekeverem csomómentesre a liszttel és a harcsához adom, majd így főzöm még kb 5 percig.
Megkóstolom, ha kell, még sózom és borsozom.

Általában túrós csuszával tálalom, de magában is nagyon finom!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...