 Drága barátnőm, Lili blogján találtam még tavaly ezt a sütit, de valahogy kimaradt az elmúlt évben a listámról. Na, de idén aztán
megcsináltam (már háromszor is)csak mindig más és más gyümölccsel. Elsőként barackkal készítettem, aztán jött a ringlószilva. De csak bátran, jól fog neki állni a körte és a szőlő is, és bátran állíthatom, ez lesz az idei nyár kedvence,
Drága barátnőm, Lili blogján találtam még tavaly ezt a sütit, de valahogy kimaradt az elmúlt évben a listámról. Na, de idén aztán
megcsináltam (már háromszor is)csak mindig más és más gyümölccsel. Elsőként barackkal készítettem, aztán jött a ringlószilva. De csak bátran, jól fog neki állni a körte és a szőlő is, és bátran állíthatom, ez lesz az idei nyár kedvence, 
Lilikém, örök hála ezért a szuper receptért!
Hozzávalók:
a túrókrémhez:
20 dkg túró
12 dkg mascarpone
1 ek vaníliakivonat
2-3 ek porcukor
tésztához:
4 tojás
22 dkg cukor
10 dkg puha vaj
12 dkg étcsoki
2 ek kakaópor
15 dkg liszt
2 tk sütőpor
3 őszibarack/ 10-12 ringlószilva meghámozva, kockára vágva
3 őszibarack/ 10-12 ringlószilva meghámozva, kockára vágva
Majd a tésztához a vajat és a cukrot habosra vertem, majd
egyenként hozzáadtam a tojásokat. Aztán a csokit megolvasztottam és
belekevertem (vigyázni, ne legyen forró, mert összekapja a tojásokat) a masszába, végül a kakaóport és a
sütőporos lisztet is hozzáadtam és egyenletesen, csomómentesen elkevertem.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem a kakaós krémet, majd
egy evőkanállal rápöttyintgettem a túrókrémet és egy villa segítségével kicsit
márványosra „kevertem”.
A tetejét pedig megszórtam bőven a kockára vágott gyümölccsel.
A tetejét pedig megszórtam bőven a kockára vágott gyümölccsel.
180 fokos sütőben 40 perc alatt aranybarnára sütöttem.
Nagyon finom, a túrótól krémes, a gyümölcstől savanykás
csokis süti, mindenkinek ajánlom kipróbálásra!
 




 

Szeretem a túrós-csokis sütiket. Az egyik fotód alapján azt hittem, hogy ez a boci süti, aztán megnéztem a receptet és a többi fotót is... Finomságos.
VálaszTörlés