2014. május 28.

Kolbászos mártogatós, avagy reggeli a mikróból

Reggelire kolbászos mártogatós? És a mikróból? Húha, sóhajt most fel sok egészségesen élő olvasóm.
Pedig de, és nagyon és isteni és muszájos.
Történt, hogy 6 év után vissza kellett mennem dolgozni, mert ami lejár, az ugyebár lejár. És nekem bizony lejárt a gyed, a gyes, a szabi és menni kellett. De van nekem egy barátnőm, Maja. És ő hívott, hogy menejek már át egy búcsúpuszira.
Na, abból lett a búcsúreggeli, meg a búcsútorta, meg a búcsú jegeskávé. El voltam kényeztetve és érzékenyülve is. Viszont egy dolgot tudtam: ezt a reggelit nekem otthon is el kell készítenem.
Hogy miért? Mert ÍZORGIA! A tálon a sonka, a párizsi, a kolbász, a lilahagyma és a sajt összeolvad és a kolbász kicsorduló, paprikás-csípős leve az olvadt sajttal és a
puha kenyérrel elegyedve egyszerűen tökéletes.
Na, meghoztam a kedvet? Naná, hogy igen!

Hozzávalók:
sonka
párizsi
kolbász
lilahagyma
sajt

Nos, mindenki vegye meg a fent felsoroltakból a kedvencét. Én pulykasonkát használtam, egy kistányéron (igen, elég lesz ez az adag egy férfiembernek is) körberaktam belőle 4 szeletet, majd ráraktam körbe 4 szelet borjúpárizsit. Ezután következett a karikára vágott mangalicakolbász (sógi készítette sóginőmmel karöltve és pont megfelelően fűszeres), amit beborítottam lilahagyma-karikákkal. Végül sooook trappista sajtot halmoztam rá és ment a mikróba 2 percre, legnagyobb fokozaton. Akkor jó a mártogatós, ha a kolbász leve kienged, a sajt meg bugyog. Na, ilyenkor kell gyorsan kivenni, alátéten férjúr elé tenni és puha, friss kenyérrel kínálni.
Nem is volt szava egyik pasinak sem a háromból, mindenkinek fényes volt a tányérja a reggeli végeztével.
És most megyek a hűtőhöz, kell egy kis kolbászka, ezután a poszt után az ember csak megéhezhet :-)

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...