Maja barátnőm múltkor csilis babot készített és küldött át egy kicsit nekünk is. Megkóstoltam és el voltam veszve. Nekem csilis bab kell!
Utánanéztem a neten, rengeteg recept kering, mondhatnám azt is: ahány konyha, annyi csilis bab.
Végül összeraktam az enyémet is, hatalmas sikert aratva ezzel a családban élő férfiak körében.
Hozzávalók 4 személyre:
500 gramm darált hús (én most a kisebbikem miatt pulykahúsból csináltam)
100 gramm pulykamell apró kockára vágva
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
400 gramm paradicsomszósz
2 vörös kidney babkonzerv
1 konzerv kukorica
2 dl víz
jalapeno paprika (ízlés szerint, ki mennyire szereti csípősen)
só
bors
2 evőkanál morzsolt oregano
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál őrölt fahéj
2 kocka nagyon jó minőségű étcsokoládé ( én 81 %-ost használtam)
Erre a hagymás alapra tettem az apróra vágott húst, átpirítottam, majd hozzáadtam a darált húst is, így együtt pirítottam meg a kétféle állagú husit.
Sóztam, borsoztam, fűszereztem oreganoval, római köménnyel és fahéjjal, majd ráöntöttem a 2 dl vizet és a paradicsomszószt, hozzáadtam a kukoricát és a babot és hagytam 20 percet összeforrni. Végül beletördeltem az étcsokoládét, alaposan összekevertem, hogy a csokoládé elolvadjon és már kész is a finom csilis bab.
Tálaláskor lehet rá sajtot szórni, vagy rizzsel, bulgurral, hajdinával tálalni.
Ide felém, a női népnek is jöhet! Módjával ugyan, de szeretem a csípőset! ;-)
VálaszTörlésEzt, havonta egyszer én is elkövetem :)
VálaszTörlésIgeeen! Igazi ütős kaja, de tényleg, nemcsak férfiknak...
VálaszTörlés