Hozzávalók:
2 tojássárgája
2 dl habtejszín
1 dl tej
2 evőkanál cukor
fél centi vastag karika gyömbér
3 evőkanál házi baracklekvár
A tojássárgákat egy kis lábasban, kézi habverővel alaposan kikevertem a cukorral, majd hozzáadtam a tejszínt és a tejet és belereszeltem a meghámozott karika gyömbért. Majd feltettem a tűzre és alacsony lángon addig főztem, amíg be nem sűrűsödött amolyan sodó sűrűségűre.
Ezután belekevertem a baracklekvárt, elkevertem és hagytam kihűlni. Hűtőben 4 órán át alaposan lehűtöttem, majd fagylaltgépben krémes fagylalt állagúra kevertem.
Ha nincs fagylaltgép, akkor egy zárható műanyag dobozba tegyük a lehűlt krémet és tegyük be a mélyhűtőbe, ahonnan érdemes óránként kivenni és kézi habverővel vagy botmixerrel alaposan átkeverni, amíg a fagyi kellően meg nem dermed.
Tálaláskor a házi baracklekváromat csorgattam a tetejére. Hmmm, mennyei finomság!
Aranyló napsugár!
VálaszTörlésEbből meg tudnék enni jó pár gombócot...:)
VálaszTörlés