Hozzávalók:
1 csomag előre kinyújtott leveles tészta
100 gramm baconszalonna apró kockákra vágva
250 gramm bébispenót
3 gerezd fokhagyma
1 dl tejszín
30 darab garnéla
só
bors
szerecsendió
A kis kockákra vágott baconszalonnát megpirítottam, a bébispenótot a szalonnán megfonnyasztottam (kb 1-2 perc alatt), majd hozzáadtam fokhagyma nyomóval a fokhagymákat, sóztam, borsoztam és csipet őrölt szerecsendióval megszórtam. Végül felöntöttem az 1 dl tejszínnel és hagytam kicsit forrni, majd elzártam alatta a gázt.
A garnélákat forrásban lévő vízbe dobtam 1 percre, majd kivettem, hagytam kicsit hűlni és megpucoltam, azaz lehúztam a kemény, műanyaghoz hasonlító héjukat.
A leveles tésztát csak a végén, az étel összeállításánál vettem ki a hűtőből. A saját, betekeréshez használt sütőpapírján hagytam. A széleitől kb 1 centire amolyan "leválasztó" vonalat húztam, azaz keretet adtam a tésztának, de vigyáztam, hogy ne vágjam át a nyers tésztát teljesen. Ez a művelet azért fontos, mert a közepére halmozott étel alatt így nem fog megemelkedni a tészta, csak a keret fog szépen felemelkedni és megpirulni.
Szóval ezután a kereten belülre halmoztam a tejszínes spenótot, kanállal szépen elosztottam, hogy mindenhova jusson.
Erre rakosgattam a garnélákat és 200 fokra előmelegített sütőbe toltam kb 15-20 percre (gyakran nézegettem, nehogy a széle megégjen)
Jó étvágyat hozzá!
De jól néz ki, spenót és garnála a kedvenceim:) Mi is szeretjük a pitéket, gyors és finom:)
VálaszTörlésBizony, én is nagyon szeretem ezeket a gyors finomságokat :-)
TörlésEbben a "volt" melegben különösen kiválóak a gyors finomságok!
VálaszTörlésKöszönöm Ági :-)
Törlés