Aztán már csak a gomolya volt hátra, házi tejesemnél csodálatos juhgomolya várt rám.
Otthon másfél óra alatt összedobtam és életem egyik legfinomabb, legomlósabb, legszaftosabb sertésraguját sikerült összehoznom. Köszönet érte, kedves Csaba!
Hozzávalók:
70 dkg sertéstarja
2 evőkanál mustár (nekem most csak magos francia mustárom volt)
őrölt bors
25 dkg erdei gomba (nálam ez érdes tinóru volt)
15 dkg gomolya sajt
2 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
olaj
rozmaring
só
A tarját kb 2*3 centis kockákra vágtam, majd bekentem mustárral, borsoztam, jól összekutyultam, hogy mindenhova jusson a fűszerekből és délutánig a hűtőbe tettem pácolódni.
Délután elővettem a húst, 2 evőkanál olajat felforrósítottam egy széles serpenyőben és a húsokat megpirítottam. Majd hozzáadtam a csíkokra vágott vöröshagymát és a szeletekre vágott fokhagymát és hagytam, hogy a hús által kieresztett saját levében főjön kicsit ez a hagymás egyveleg.
Végül hozzáadtam a vékony szeletekre vágott gombát, egy csapott evőkanál friss, apróra vágott rozmaringot, megsóztam a ragut és felöntöttem annyi vízzel, ami félig ellepi. Kis lángon, fedő alatt kb 50 percet pároltam, de közben folyamatosan nézegettem, ha elfőli a levét, tudjam pótolni.
Végül, amikor a hús megpuhult, hozzáadtam az összevágott gomolyát és hagytam, hogy beleolvadjon a szaftba. Bulgurral tálaltam.
Ez alapján is többen elindulnak vásárolni ... :)
VálaszTörlésJól is járnak, mert olyan finom volt!
TörlésIstenien hangzik. :)
VálaszTörlés