A vajbab iránti szeretetem megmaradt, és szerencsére anyósom az, aki most már ellát vele, így ismét kerülhetett az asztalra főzelék.
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg vajbab
1 teáskanál pirospaprika
só
bors
200 gramm tejföl
2 evőkanál liszt
A vajbab széleit lecsipkedtem, majd kb 1 centis darabokra vágtam. Ezután alaposan leáztattam, megmostam, majd felöntöttem annyi vízzel, ami 1 ujjnyira ellepi, sóztam és kb 25 perc alatt puhára főztem (ez persze függ a babtól is). Egy tálkában a tejfölt összekevertem a pirospaprikával, a borssal és a liszttel, majd merőkanállal szedtem hozzá a vajbab főzőlevéből és csomómentesen elkevertem, végül óvatosan a babhoz öntöttem. Kevergetés mellett hagytam felforrni, besűrűsödni és már kész is volt.
Feltétként én most sült virslit adtam hozzá.
Édes Mariann: fotó téren kicsit ráerősíthetnél és érdemes lenne gondolkodni azon, hogy nem mindent muszáj felpakolni semmitmondó bevezetőkkel...mitől különb vajon ez a főzelék mint akármelyik másik amit mindenki megfőz a konyhájában? Segítek. Semmitől:)
VálaszTörlésKedves Bátor Névtelen! (mert ha jól sejtem, te ismersz is engem, ha már a nevemet tudod, de a bemutatkozástól félsz) Ezt a gasztroblogot nem feltétlenül a puccos és különleges ételekért írom, hanem olyan háziasszonyoknak is szól, akik csak most kezdenek tanulgatni főzni. Így megtalálható a blogomban az egészen egyszerű ételtől a különleges hozzávalókat tartalmazókon át az egyszerű háziasszonyok számára szinte elképzelhetetlen étel is. Nem azért teszek fel egy ételt, mert különb, hanem, mert megfőztem és talán másnak is segíthetek a recepttel (mert bizony vannak még olyanok, akik sosem csináltak vajbab főzeléket.) Fotók terén ennyire futja, rengeteg magyar gasztroblog van, ahol csodásabbnál csodásabb képeket is találhatsz a recept mellé, javaslom, inkább azokat nézd. Az enyémet nem muszáj.
TörlésSzép estét kívánok!
Nálam a legkeresettebb recept a krumplileves, viszi a prímet, pedig amikor posztoltam, nem hittem volna.
VálaszTörlésIgenis legyenek kezdők számára is receptek, hosz megdöbbentő hány fiatal lány nem tud főzni, de esetleg meg szeretne tanulni.
Marka, a vajbab főzeléked elsőrendű :-)
Ildi, köszönöm, nagyon jól esik, amit írtál! :-)
TörlésSzisztok!
VálaszTörlés21 éves vagyok,és kezdő a konyhában, hiszen sok mindent most főzök meg először életemben! Én kifejezetten örülök, hogy megtaláltam ennek a receptnek a leírását, mert a hozzám hasonlóknak igen hasznos! Remélem sikerül majd elkészítenem.
Köszönöm szépen, szép napot! :)