Talán a tavasz és a jó idő hiánya miatt, talán csak, mert olyan jó érzés, ha természetes úton jutunk vitaminokhoz, de mostanában rengeteg salátát eszünk. Persze igyekszem majd szépen sorban feltöltögetni a blogra, de vannak olyan egyszerű - minden, amit a hűtőben találok, beledobom - saláták, amiket le sem fotózok, csak gyorsan összedobom, rácsorgatok valamilyen hipp-hopp kikevert öntetet és már esszük is.
A mai salátát végre lefotóztam, így most elkészül mellé a bejegyzés is!
Hozzávalók 2 személyre:
fél fej jégsaláta
1 érett avokádó
1 paradicsom
1 piros kaliforniai paprika
1 nagy mozzarella (a lében úszós, széttépkedhetős, puha fajta)
3 szelet pármai sonka (vagy bármilyen füstölt sonka)
10-12 szem fekete olívabogyó
Az öntethez:
2 evőkanál olívaolaj
fél citrom leve
pár levél friss bazsalikom
só
bors
A jégsalátát vékony csíkokra vágtam, majd a paradicsomot és a kaliforniai paprikát alaposan megmostam és felkockáztam. Ezután következett az avokádó, leszedtem a héját (nekem olyan érett volt, hogy csak le kellett húznom róla), majd ezt is felkockáztam nagyobb darabokra. Az egsézet összekevertem, majd rádobáltam az apróra tépett mozzarellát, a vékony csíkokra vágott sonkát és a karikákra vágott olívabogyót, majd nagyon óvatosan kevertem rajta párat.
Az öntetet egy kis tálkában összekevertem, majd közvetlenül fogyasztás előtt jól nyakon öntöttem vele a salátát.
Jó étvágyat hozzá!
Szépséges színes ebben a hóesésben! Nagyon avokádó-irigy vagyok :)
VálaszTörlésIgen, nagyon tavaszt idézőre sikerült:-) Az avokádó lett a második kedvencem... a spárga után:-)
TörlésÉn is most saláta-lázban égek, szinte csak azt ennék...:))
VálaszTörlésIgen, én is így vagyok ezzel, tuti érezzük, hogy jön a tavasz :-)
Törlés