Igen, tudom, a töltelék nem igazán lesz újdonság, mégis annyira más az ízhatás. (ráadásul ha én egyszer beleszeretek egy ízbe, nehezen bírok letenni róla)
Jópár napja készítettem egy pisztáciás ricottával töltött kekszrolót, aminek annyira ízlett a tölteléke, hogy muszáj volt megint elkészíteni, természetesen változtatásokkal.
A legnagyobb változás az volt, hogy csavart leveles tésztát sütöttem ki és ebbe a tölcsérbe töltöttem a krémet. És persze a krém is kicsit más lett, mert tettem bele mascarponét, és a ricotta nagyon minimálisan szerepelt csak benne. Szóval megér egy új bejegyzést!
Hozzávalók 8 tekercshez:
1 csomag kinyújtott leveles tészta
1 tojás
a krémhez:
50 gramm mascarpone
2-3 evőkanál ricotta
1 evőkanál apróra tört étcsokoládé
1 evőkanál tört pisztácia
1-2 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
A leveles tésztát 8 egyforma csíkra vágtam fel és a tésztacsíkokat rozsdamentes habroló csőre tekertem úgy, hogy a tésztarétegek fedjék egymást. Majd a felvert tojással megkentem és 200 fokos sütőben addig sütöttem, amíg a tésztarolók szép aranybarnák nem lettek.
Majd a sütőből kivéve hagytam kihűlni és óvatosan lehúztam a tésztát a fém csövekről.
Amíg a tésztarolók hűltek, összekevertem a tölteléknek való krémet, majd habzsákból a kihűlt rolókba nyomtam.
Szuper vendégváró finomság, próbáljátok ki, mert egyszerű, gyors és nagyon finom!
Ezt ki fogom próbálni, nagyon tetszik!
VálaszTörlésÖrülök neki, majd kérek beszámolót! :-)
Törlésszépséges cukrász remekek!
VálaszTörlésKöszönöm szépen:-)
Törlés