Jópár napja készítettem egy pisztáciás ricottával töltött kekszrolót, aminek annyira ízlett a tölteléke, hogy muszáj volt megint elkészíteni, természetesen változtatásokkal.
A legnagyobb változás az volt, hogy csavart leveles tésztát sütöttem ki és ebbe a tölcsérbe töltöttem a krémet. És persze a krém is kicsit más lett, mert tettem bele mascarponét, és a ricotta nagyon minimálisan szerepelt csak benne. Szóval megér egy új bejegyzést!
Hozzávalók 8 tekercshez:
1 csomag kinyújtott leveles tészta
1 tojás
a krémhez:
50 gramm mascarpone
2-3 evőkanál ricotta
1 evőkanál apróra tört étcsokoládé
1 evőkanál tört pisztácia
1-2 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
A leveles tésztát 8 egyforma csíkra vágtam fel és a tésztacsíkokat rozsdamentes habroló csőre tekertem úgy, hogy a tésztarétegek fedjék egymást. Majd a felvert tojással megkentem és 200 fokos sütőben addig sütöttem, amíg a tésztarolók szép aranybarnák nem lettek.
Majd a sütőből kivéve hagytam kihűlni és óvatosan lehúztam a tésztát a fém csövekről.
Amíg a tésztarolók hűltek, összekevertem a tölteléknek való krémet, majd habzsákból a kihűlt rolókba nyomtam.
Szuper vendégváró finomság, próbáljátok ki, mert egyszerű, gyors és nagyon finom!
Ezt ki fogom próbálni, nagyon tetszik!
VálaszTörlésÖrülök neki, majd kérek beszámolót! :-)
Törlésszépséges cukrász remekek!
VálaszTörlésKöszönöm szépen:-)
Törlés