Szóval az alapanyagok már megvolt pár napja, és ekkor jött az én barátnőm egy adag - kóstolónak szánt - rakott krumplival. Életemben nem ettem ilyen finomat! Minden egyes krumpli be volt vonva a krémes tejföllel, az ízek olyan csodásan keveredtek, ahogy nekem a rétegzéskor még sosem.
Nem is bírtam magammal, rákérdeztem, és Maja megosztotta a nagy titkot, amit ő is az anyósától tanult (ezúton is köszönöm Maja és Magdi!).
És mivel beleegyezett a közzétételbe, így most én is megsúgom ezt a hihetetlen egyszerű, mégis nagyszerű trükköt Nektek!
Fogadjátok szeretettel!
Hozzávalók:
8 szem közepes burgonya
TIPP:figyeljünk rá, hogy kb egyformák legyenek, előfőzésnél a kisebb ne főljön túl, amíg a nagyobb még nyers marad!
8 keményre főzött tojás
2 fej vöröshagyma
kolbász
1 nagy doboz tejföl
kockára vágott baconszalonna
só
bors
pirospaprika
reszelt trappista sajt
A krumplikat megfőztem, meghámoztam és karikára vágtam.
Tojásokat szintén megfőztem és tojásszeletelővel azokat is felvágtam vékony karikákra, akárcsak a kolbászt. A vöröshagymákat megpucoltam, szintén karikára vágtam.
Ezután egy serpenyőben a kolbászszeleteket addig pirítottam, amíg jól ki nem sült belőle a zsír. A karikákat külön tányérra szedtem és a serpenyőben maradt kolbászzsíron megfonnyasztottam a hagymakarikákat. Ezután egy nagy, mély tálba öntöttem a krumplikarikákat, a tojáskarikákat, a kisült kolbászkarikákat, a kockabacont és a megfonnyasztott hagymát, ráöntöttem a nagy doboz tejfölt, sóztam, borsoztam (ha nem elég piros a kolbász zsírja, még pirospaprikát is lehet hozzá tenni) és nagyon alaposan összekevertem. A tejfölös szósz attól lesz olyan krémes,
Majd egy tűzálló tálba öntöttem az egész kulimászt, megszórtam reszelt trappistával és előmelegített sütőben kb 40 perc alatt készre sütöttem.
Jó étvágyat hozzá!
Hmmm - rakott krumpli - köszi, hogy elkérted és megosztottad velünk a receptet!!!!
VálaszTörlés