2014. január 7.

Mustáros-balzsamecetes krumplisaláta

Rántott ponty mellé gondolkodtam valamin, de nem a klasszikus majonézes krumplisalátát akartam. Ekkor ugrott be, hogy egyszer már láttam egy főzős műsorban egy szuper, mustáros krumplisaláta receptet. Nem emlékeztem a hozzávalókra, így improvizáltam.
A végeredmény pedig egy kevésbé nehéz (a majonézes burgonya után mindig úgy tele van az ember lánya), de nagyon finom, ízes saláta lett.

Hozzávalók:
1 kg kiflikrumpli (meg nem tudnám mondani, miért pont azt használtam, szóval bármilyen krumpli jó)
2 nagy lilahagyma (imádom, ha jó hagymás)
1 evőkanál magos mustár
1 evőkanál sima mustár
1 evőkanál balzsamecet
6-8 db apróra összevágott csemegeuborka
2 evőkanál kapribogyó, szintén apróra vágva
2 evőkanál csemegeubi-lé

bors

A krumplit megfőztem, azaz egy lábasban felforraltam a vizet és amikor már forrt, beleraktam a krumplit és 10 percen át főztem, ezalatt megpuhult, de nem főtt szét. Majd jött a pepecsmunka, a pucolás. Hogy ne kelljen kínlódnom, közvetlenül a krumpli megfőzése után leöntöttem róla a forró főzővizet és jéghideg vizet engedtem rá, amibe pár jégkockát is dobáltam, majd így hagytam kihűlni. Kb 10 perc múlva már hámoztam is és a nagy hőkülönbségnek köszönhetően a sokkot kapott krumpli héja hamar levált. Aztán csinos kis karikákra vágtam és egy nagy tálba tettem. Rászórtam az összevágott lilahagymát, kapribogyót, csemegeuborkát és hozzáadtam a mustárt, balzsamecetet, uborkalét. Sóztam, borsoztam, aztán kóstoltam és ha még valaminek hiányát éreztem, hát hozzáadtam. (én pl még tettem bele kevéske uborkalét)
Sült húsok, rántott ételek, pástétomok kiváló kísérője!



1 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet - nálunk kimaradt a mustár és az uborka, de a kiflikrumpli nem :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...