2013. szeptember 23.

Gorgonzolás fügés pite erdei sonkával

Vasárnap habzsidőzsi volt. Hétközben ünnepeltük férjem szülinapját, de vasárnap vendégek jöttek és újra hepibörzdéj volt a konyhában. Nagyon nem is kellett törni a fejemet, mi is legyen a menü: szombaton az Aldiban csodás lila fügét lehetett kapni, mellé dobtam gorgonzolát (olasz kéksajt-féleség) és sonkát, ebből nagy baj nem lehet (és már tavaly is bejött ez a hármas ízkombináció).
Úgyhogy az előétel már meg is volt: leveles tésztán fogom megsütni a sok finomságot, csak úgy rusztikusan, azaz hanyagul rádobálva.
Nos, aki teheti készítse el, mert mennyei. Tálaláskor cseppnyi mézet is csorgattam a sült fügékre, hmmmmmm.

Hozzávalók 4 személyre:
1 zacskó előre kinyújtott leveles tészta
1 csomag erdei sonka
1 csomag gorgonzola sajt
10 érett lila füge
kevés méz
1 felvert tojás

A leveles tésztát kivettem a csomagolásból és a gyárilag az alján lévő sütőpapíron hagyva szépen kitekertem. Majd elkezdtem feldíszíteni: rátépkedtem a sonkát, rávagdostam kis darabka sajtokat és a végén ráültettem a negyedbe vágott fügéket. A tésztaszéleket lekentem a felvert tojással.
200 fokos sütőben kb 15 percig sült (amíg a tészta széle szépen meg nem pirult).
Tálaláskor pedig óvatosan megcsorgattam egy kevés mézzel a sült fügéket.
Jó étvágyat hozzá!

6 megjegyzés:

  1. Étvágygerjesztő! Sok boldogot az Ünnepeltnek :)

    VálaszTörlés
  2. Ez valami brutál finom lehet, nagyon guszta! :)
    Boldog szülinapot a Férjednek! :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Marka!imádom a receptjeidet,talán az ízlésünk is hasonló.Sajnos az új weboldalam nem olyan látogatott,mint a régi,de remélem az embereket kilehet billenteni némi finomsággal a hétköznapi unalmas ételeikből.Én igényes vagyok,és nem sajnálom a pénz arra amit elkészítek,és látom,hogy te is szereted a fügét mint én.Ennek örülök.Sokféle dolgot készítettem én is belőle.Üdvözlettel:Zsuzsa.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Zsuzsa, köszönöm a dicséretet, szerintem te is nagyon finomakat főzöl. És igen, ki lehet és ki is kell billenteni az embereket a hétköznapokból a sok különleges finomsággal :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...