2013. szeptember 26.

Gorgonzolás füge sonkaköntösben

Pár napja gorgonzolás fügés pitét készítettem és maradt még füge is , sajt is. Szétnéztem a neten, hátha találok valami újat és lőn. Györgyi, a Csaak, mert szeretem blog szerzője a napokban szintén fügés finomságot , kéksajttal és sonkával grillezett fügét készített, így "loptam" az ötletet és én is elkészítettem ezt a mennyei előételt - sütőben.
Györgyi, köszönöm, ezt még sokszor el fogom készíteni (amíg csak van lila füge a boltokban)
Férjuram és a gyerekek befalták szinte még az én adagomat is, alig tudtam megmenteni egy íncsiklandó fügécskét. Legközelebb dupla adaggal csinálom :-)

Hozzávalók 2 személyre:
6 db lila füge
kb 10 dkg gorgonzola sajt (olasz kéksajt)
6 szelet füstölt erdei sonka
balzsamecet

A fügéket a tetejükön átlósan bevágtam, de nem vágtam végig, különben szétesik. Ebbe a kis vájatba tettem a gorgonzolából (jól beletömködtem a puha sajtot), majd mindegyik töltött fügét körbetekertem a sonkával és mivel nekem nem ért körbe, egy fogpiszkálóval fogtam össze a sonkát a fügével.
Majd 200 fokra előmelegített sütőben kb 10-12 percig sütöttem.
Tálaláskor kevés savanykás balzsamecettel meglocsolva egészítettem ki  az édes füge, a sós sonka és a kesernyés kék sajt fantasztikus ízét. Igazi ízorgia a javából!


2 megjegyzés:

  1. Marka, nagyon szuper recept! Gyönyörű fotó - izgalmas ízek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Ági, de az érdem Györgyié :-)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...