2013. március 19.

Húsvéti lazactekercs

Tele van az internet jópofábbnál jópofább húsvéti ételek receptjeivel, az ember nem győz válogatni közülük. Pogácsanyúl, kalácsbárány, keksznyuszi, csupa-csupa édes (sós) finomság. Én pár éve, egy fogadáson ettem töltött lazactekercset, aminek - a húsvét közeledtével - répa formát adtak. Ez annyira megtetszett, hogy elhatároztam, el is fogom készíteni. Aztán teljesen kiment a fejemből. Eltelt sok-sok hosszú év, és nekem erről a képről eszembe jutott a lazactekercs. Így ötvöztem az ötleteket, és így készítettem egy habrolónak való tésztatekercset, amit avokádókrémmel és tojáskrémmel töltöttem, majd lazaccal borítottam és , hogy igazán répa hatása legyen, a szélesebbik végébe zeller zöldjét szúrtam.
Mit mondjak, hatalmas sikere volt, 8 tekercs 3 perc alatt eltűnt egy férj és két fiúgyermek feneketlen bendőjében :-)

Hozzávalók 8 tekercshez:
1 csomag kinyújtott leveles tészta 8 csíkra vágva
200 gramm füstölt lazac
1 tojás felverve

a tojásos töltelékhez:
3 tojás keményre főzve
evőkanál majonéz, teáskanál mustár

bors

az avokádós töltelékhez:
1 avokádó
1 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál citromlé ízlés szerint

bors
4 evőkanál tejszín

Először a rolókat sütöttem meg. Fogtam 8 darab fém habroló csövet és a csíkokra vágott leveles tésztákat rátekertem, megkentem a felvert tojással, majd forró sütőben aranybarnára sütöttem (kb negyed óra alatt).
Amíg a  tészta sült, elkészítettem a töltelékeket. A tojáskrémhez a keménytojásokat apróra vágtam, majd belekevertem a majonézt és a mustárt, sóztam, borsoztam és alaposan összekevertem. Persze mindenki alakíthatja még saját ízlése szerint és persze az íz függ a mustár és a majonéz minőségétől is.
Az avokádókrémhez minden hozzávalót összeturmixoltam a botmixerrel és kész.

Amikor a tésztarolók kisültek, hagytam a rolóformán kihűlni, majd szépen lehúztam őket a csövekről. Habzsák segítségével 4-et avokádókrémmel, 4-et tojáskrémmel töltöttem (pont elég volt bele), majd a lazacszeleteket ügyesen elrendeztem rajtuk, hogy répára hasonlítsanak, végül a szélesebbik végükbe zellerleveleket szúrtam.


Szerintem nagyon jópofa - és nem mellékesen eszméletlen finom - húsvéti különlegességet készíthetünk a családnak, úgyhogy próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!


6 megjegyzés:

  1. Nagyon helyesek - első ránézésre azt gondoltam, hogy csak úgy, magukban töltötted meg a lazacszeleteket; de így megvan a "kenyér" is! Pompás!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a tészta sokat dob rajta, amúgy szerintem elég tömény lenne, de egyszer talán úgy is kipróbálom! :-)

      Törlés
  2. Nagyon ötletes, jópofa:) Na és lazac, imádnám:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy tetszik:-) Na és annak is, hogy újra itt vagy velünk :-)

      Törlés
  3. Nagyon jópofák! Szívesen beálltam volna a majszolók táborába! ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, Zsuzsa, nagyon gyorsnak kellett volna lenned, a fiúk úgy felhabzsolták, hogy alig tudtam kikunyizni pár harapást :-)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...