Nekem mindenesetre akkor is jól esett, ha volt otthon hús! Imádom benne, hogy a sárgája elolvad, a fehérje viszont kemény benne, szóval aki alapból is szereti a tojást, az ne habozzon és készítse el!
Ráadásul annyira, de annyira egyszerű, maximum fél óra alatt kész van! Úgyhogy tojásokra fel!
Hozzávalók:
10 tojás keményre főzve
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál hámozott, kockázott paradicsom
só
bors
pirospaprika
fűszerkömény
200 ml tejszín
A tojásokat keményre főztem, majd megpucoltam és összevágtam. Először félbe, majd a feleket is hosszában félbe, a negyedeket pedig keresztben félbe. (amúgy meg mindegy is, hogy hogyan, lényeg, hogy nagyobb darabokra )
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megfuttattam, majd hozzáadtam az evőkanál paradicsomot és a fűszereket. Ezután ráöntöttem az összevágott tojásokat és a tejszínt, sóztam és alaposan összekavartam, majd hagytam pár percig összefőni. És máris kész lett a tojáspörkölt.
Köretként tésztát, rizst, bulgurt vagy hajdinát ajánlok mellé.
Régen ettem, nagyon finom. Én szívesebben megeszem, mint a húst, persze nem így van ez a páromnál:-) finomságokat juttatsz eszembe:-)
VálaszTörlésMég soha nem ettem - itt az ideje :)
VálaszTörlésÁgi, próbáld ki, nagyon finom! Remélem tetszeni fog, majd mesélj!
TörlésA kedves párom is elkészítette, köszönjük a receptet! :)
VálaszTörléshttp://kataakonyhaban.blogspot.ro/2013/04/tojasporkolt-nokedlivel.html