2013. március 27.

Forró vaníliás fehércsokoládé karamellizált pillecukorral


Napok óta esik a hó....megint. Én meg itt gubbasztok a nappaliban, a finom meleg lakásban, mégis jól esne valami forró ital. Mondjuk egy forró csoki. De most nem a sötét, étcsokoládés ízre vágyom, hiszen nemsokára itt a húsvét, inkább valami világosabb, fényt sejtető, tavaszi napsütést előcsalogató vidám forró csokoládéra.
Legyen fehércsokoládéból, és legyen benne pár vidám, fekete szemcse egy illatos vaníliarúdból. És persze jöhet az elmaradhatatlan pillecukor, de most én is megsütöm, mint az amerikaiak. Így teljes a kép, ezen a szép, tavaszi hóeséses délutánon!

Hozzávalók:
2 dl tej
1 dl tejszín
120 gramm fehércsokoládé
fél vanília kikapart magjai
pillecukor

A tejet és a tejszínt beleöntöttem egy kis lábosba és egészen forróra hevítettem. Majd a tűzforró tejbe beletördeltem a fehércsokoládét és belekapartam a vaníliamagocskákat, hagytam kb fél percig pihenni, olvadozni, majd kézi habverő segítségével alaposan elkevertem, amíg minden kis darab csokoládé el nem olvadt benne.
Közben, egy bambuszrúdra húztam egy pillecukrot és a tűzhely lángja felett minden oldalát megpirítottam, vagyis hagytam megkaramellizálódni. (óvatosan, mert ha a tűzhöz közel tartjuk, nagyon könnyen megéghet!)

Ezután egy szép pohárba töltöttem a forró csokit, és belemártogattam a pillecukrot, majd az ablakból a hóesést figyelve elkortyolgattam az én tavaszváró forró csokimat!
(ínyencek kevés tojáslikőrt is belekeverhetnek, igazi húsvéti forró alkoholos ital az eredmény)



1 megjegyzés:

  1. Még soha nem ettem. Barátosném szerint is nagyon finom. Ígérem nyáron, szabadtűzön megkóstolom.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...