2013. március 8.

SAD XIV. forduló: Étcsokoládés-céklás muffin

Igen-igen, én is csatlakoztam ahhoz a több száz blogerhez a világon, akik elkészítik ezt a furcsaságot: cékla a sütiben. Igazából olyan, mint a répatorta-muffin, csak a répa helyett cékla került a tésztába, a mazsolát pedig lecseréltem étcsokoládé darabkákra. Ja, és szórtam bele némi holland kakaóport is, hogy ne riasszon el senkit a lila szín az evéstől.
És hogy milyen lett? Szerintem isteni, és akinek nem mondom, hogy céklás, szerintem észre sem veszi, mert annyira finom. Egy próbát mindenképpen megér, ráadásul ezzel is és a répatortával is észrevétlenül tudunk kevéske zöldséget juttatni a gyerkőceink szervezetébe anélkül, hogy végig kéne hallgatni a "nem kérek, nem szeretem" nyafogást :-)
És hogy a kellemeset összekössem a hasznossal, a SAD (Süss,Alkoss,Díszíts) 14. fordulójának témája végett - Linyah, a Konyhalál blog írója "face control"-t hirdetett és erre a fordulóra csak olyan sütit enged be, aminek arca van - az egyik muffin még egy mosolyt is dob felém:-) 

Hozzávalók 16 muffinhoz:
10 dkg rétesliszt
25 dkg reszelt cékla (a a legapróbb lukon reszelve)
15 dkg barna cukor
2 evőkanál holland kakaópor
15 dkg darált dió
1 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál fahéj
csipet őrölt gyömbér
csipet őrölt szegfűszeg
csipet só
10 dkg apróra vágott étcsokoládé
1,5 dl olaj
2 egész tojás

Kb ugyanazt tudom elmondani, mint a répatorta-muffinnál. Azaz a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, cékla, dió, kakaópor, sütőpor, fűszerek, só, étcsokoládé) egy nagy tálban összekevertem, majd hozzáöntöttem az olajat és a felvert tojásokat és addig kevertem kézi habverővel, amíg minden alaposan össze nem keveredett.
Ezután elővettem a muffin formát, mindegyikbe biggyesztettem 1-1 muffinpapírt és mindegyik muffinpapírba kanalaztam másfél evőkanál tésztát (kb a háromnegyedéig, mert a sütőben úgyis megkel), majd 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütöttem.

Miután kisültek a muffinok (és a türelmesebbeknek még ki is hűltek),olvasztott fehércsokoládéval díszítettem.


4 megjegyzés:

  1. Szuper mosolygos muffint sutottel! :) azt meg tudom erositeni, hogy a ceklas sutiben nem erzodik a cekla ize (en browniet keszitettem vele), viszont nekem kulon tetszett a csoki kozott atsejlo pirosas-lilas szin :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Legközelebb megpróbálom csoki nélkül is, hogy szép lilás legyen a sütim:-)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...