2013. március 8.

BBQ marha oldalas

Tudom, van már nekem sült marha oldalas receptem, de most egy kicsit másképp készítettem el és a végén rápirítottam a barbecue szószt! Mit is mondhatnék. Ha elmesélem, hogy a férjem a vacsora után még másfél órán át dicsérte, hogy mennyire finom volt, és ez élete legjobb marha oldalasa, az vajon meggyőző? (hmmm, talán csöppet elfogult az én Szerelmem, de tény, hogy istenien omlós, szaftos, pikáns-füstös sült hús lett a végeredmény) Próbáljátok ki és meglátjátok a végeredményt!

Hozzávalók 2 személyre:
2 marhaoldalas (nekem 2 szép, vastag szelet hús volt 1-1 oldalascsonton)
1 sárgarépa
fél zeller
6 gerezd fokhagyma

bors
barbecue szósz

A marhaoldalasokról leszedtem a csúnyább, zsíros részeket, majd beletettem egy lábasba, ahol szépen, egymás mellett elfértek. Majd felöntöttem annyi vízzel, ami éppen, hogy ellepte, erre dobáltam a kockára vágott sárgarépát, zellert, a megpucolt fokhagymagerezdeket és 3 szem borsot. Sóztam, majd hagytam, hogy felforrjon, ezután fedővel lefedtem és a legalacsonyabb lángon gyöngyöztettem 70-80 percen keresztül (ezalatt már eléggé megpuhult a hús, villával érdemes ellenőrizni és ha kell, még puhulásig főzni!). Majd áttettem egy tűzálló tepsibe, megkentem a barbecue szósszal és betoltam a 220 fokra előmelegített sütőbe kb 30 percre,amíg a szósz rá nem sült a szaftos, omlós húsra. Legjobb lenne persze grillrácson  megsütni, de most még szinte tél van, ráadásul panelben nem túl szerencsés grillezni. De nyáron biztosan ki fogom próbálni grillrácson is.

A végeredmény önmagáért beszélt, az utolsó falatig elfogyott és ismétlésért kiált!




2 megjegyzés:

  1. Egy újabb olyan finomság amivel sohasem próbálkoztam, de Téged olvasva mindenhez megjön a kedvem! ;-)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Zsuzsa, én meg csak pirulok. De tényleg próbáld ki, nagyon finom omlós!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...