És persze jött megint a sors: Mautner Zsófi pont tegnap osztotta meg a facebookon a joghurtos-citrusos zellersalátája receptjét, a TV Paprikán pedig a két falánk olasz csodás szardellás-fokhagymás salátaöntetet készítettek. Úgyhogy vegyítettem a látottakat-hallottakat, jött az elmaradhatatlan "markásítás" és kész is lett a kétféle zellersaláta. Az egyik egy majonézes-mustáros, a másik szardellás fokhagymás. Mindkettő fantasztikus ízvilágú, mégis, az egyik kicsit édeskés-savanykás, a másik erős és sós! Próbáljátok ki, valamelyik biztosan nagy kedvenc lesz!
Hozzávalók:
a majonézes-mustároshoz:
Majonézes-mustáros zellersaláta |
2 szál újhagyma apróra vágva
majonéz
tejföl
magos mustár
fél citrom leve
só
bors
a szardellás-fokhagymáshoz:
1 kis zellergumó (nekem akkora volt, mint az egyik öklöm)
4 szardella-filé
2 gerezd fokhagyma
5-6 levél friss bazsalikom
olívaolaj
A zellergumókat megpucoltam, majd nagylukú reszelőn lereszeltem. Először a majonézes- mustárosat készítettem el. A reszelt zellerhez hozzáadtam 1 púpos evőkanál tejfölt, 3 evőkanál majonézt, 1 teáskanál magos mustárt, az apróra vágott újhagymát, fél citrom levét és ízlés szerint sóztam, borsoztam. Alaposan összekevertem és még igazítottam kevés majonézzel az ízén.
Szardellás-fokhagymás öntettel |
Remélem Ti is kedvet kaptatok hozzá, akár magában, akár húsok mellé kiváló és egészséges saláta!
Én ebből a "markásított" verzióból kérnék! Nincs kedved eljönni hozzám ebédet főzni...? ;-))
VálaszTörlésIndulok, indulok :-D
VálaszTörlésMarka, ha Zsuzsánál végeztél, jönnél hozzám? Köszi :)
VálaszTörlésPersze, Ági, már megyek is :-))) Egyébként vasárnap pisztráng lesz és mellé zellersaláta. Nagyon megtetszett az íze!
VálaszTörlés:) köszi
VálaszTörlés