Hozzávalók:
200 gramm étcsokoládé
200 gramm vaj
3 tojás
250 gramm cukor
1 teáskanál vaníliakovonat
110 gramm finomliszt
1 csipet só
1 kis üveg (125 grammos) ficoco vagy sima fügelekvár
4 érett füge
A csokoládét vízgőz fölött összeolvasztottam a vajjal, majd félretettem hűlni. Eközben egy másik tálban a tojásokat habosra kevertem (fehéredésig) a cukorral és a vaníliával. Amikor a csoki kihűlt (mert ugye nem akarunk csokis rántottát), hozzákevertem a tojásos masszát és alaposan összekevertem. Majd hozzáadtam a ficocot és elkevertem. És ezután belekevertem óvatosan a lisztet is, amit szintén alaposan, csomómentesen elkavartam.
Sütőpapírral kibélelt tűzálló tálba öntöttem és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöttem.
( 20 perc után a vékony karikára szeletelt fügekarikákat a brownie tetejére tettem, majd az egészet visszatoltam a sütőbe 10 percre)
Nem kell megijedni, kívül ugyan kérget kap, de belül ilyenkor még kicsit folyós. De kihűlés után az egész megszilárdul, a belseje ugyan puha marad, de semmiképpen nem folyós.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése