Az alap nálam a kacsaszárnytő volt, de ha csirkeszárnyat kapunk, nem kell kétségbe esni, ugyanolyan jól fog működni azzal is.
Kalandra fel, próbáljátok ki a sósat az édessel, higgyétek el, nem lesz csalódás, sőt!!!
Hozzávalók 4 személyre:
16 kacsaszárnytő
só
bors
fokhagyma
szárított kakukkfű
olívaolaj
szilvalekvár
A kacsaszárnytöveket megpucoltam a pihéktől, majd lemostam és félretettem. Egy kis tálkában összekevertem 1 kávéskanál sót, 1 csapott kávéskanál kakukkfüvet, 5 gerezd zúzott fokhagymát és ízlés szerinti borsot 2 evőkanál olajjal, majd ezzel a keverékkel jól nyakon öntöttem az addigra már egy tepsiben elrendezett kacsaszárnytöveket. Kézzel alaposan összekevertem a szárnyakat, hogy mindenhova jusson a fűszerkeverékből, majd 1-2 órára a hűtőbe tettem. (nem muszáj az összes olajos fűszerkeveréket a kacsára önteni, a maradék letakarva eláll a hűtőben és más húsokat is lehet vele pácolni.)
A hűtőből kivéve, óvatosan a tepsibe öntöttem 2 deci félédes fehérbort, letakartam a tepsit alufóliával és 200 fokra előmelegített sütőben 1 órán át pároltam. Majd levettem róla az alufóliát és további fél órát sütöttem anélkül. Végül mindegyik kacsaszárnyat megkentem egy ecset segítségével kevés szilvalekvárral és újabb negyed órára visszatoltam a sütőbe.
Viszem magammal ezt a szuper ötletet, Z nagyon szereti a szárnyat!
VálaszTörlésJuj, de jó! Majd mesélj Ági, mit szóltatok ehhez a párosításhoz :-)
Törlés