Hozzávalók kb 30 nagyobb pogácsához:
280 gramm liszt
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
2 teáskanál cukor
150 g kéksajt
90 gramm szobahőmérsékletű vaj
240 ml natúr joghurt
egy csokor medvehagyma apróra vágva (lehet snidlinggel vagy újhagymával helyettesíteni)
a tetejére:
1 tojás felverve a lekenéshez
szezámmag (vagy bármi más, amit szeretünk)
A lisztet, sütőport, szódabikarbónát összeszitáltam, majd hozzáadtam a sót és a cukrot. Ezután belemorzsoltam a kéksajtot, hozzáadtam az összevágott medvehagymát, a vajat és a joghurtot és két kicsi kezemmel összegyúrtam. Majd lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtottam és kerek kiszúróval pogácsákat szaggattam belőle. Megfogadva Dina tanácsát, a tojással való lekenés után szezámmaggal szórtam meg.
200 fokosra előmelegített sütőben nekem 12 perc alatt sült meg, de érdemes a 10. perc után rápillantgatni.
Fiiincsi :)))
VálaszTörlésCsodás lett! Még szerencse, hogy jó hosszú az idei medvehagyma-szezon :)
VálaszTörlés