A Gourmet Fesztivál csodája |
Elhatároztam, hogy mindenképpen megszerzem a receptet. Már ott a Fesztiválon is kérdeztem a "mestert", Gál Zsoltot, hogy hogyan is készíti ezt a csodát és nagyvonalakban el is mondta, de nagyon akartam ezt a receptet! És íme, megszánt az ég, a múlt héten a Rosinante fogadó blogján megjelent a RECEPT!
Így én neki is vágtam és elkészítettem az én verziómat (kicsit változtatnom kellett, mivel már nincs bodzavirág és a fűszerekkel is kicsit másképpen bántam)
Hozzávalók:
2 dl gyömbéres bodzaszirup (amit a Rosinante Fogadó szokásos vasárnapi minivásárán vettem)
1 kg alma
5 evőkanál cukor
5 dl tejszín
só
fahéj
kardamom
vaníliakivonat
4 evőkanál étkezési keményítő
2 dl olivaolaj
1 lime leve és héja
Az 1 kg almát megpucoltam és kockákra vágtam, majd felöntöttem annyi vízzel, ami ellepi, hozzáöntöttem 2 dl bodzaszirupot és kb 20 percen át főztem, amíg az alma meg nem puhult. Közben beletettem egy egész fahéjat, és teafőző gömbben kevés kardamom magot. Majd hozzáadtam 1 kávéskanál vanília kivonatot és csipet sót is. Amikor az alma már puha volt,kivettem a fűszereket és botmixerrel simára turmixoltam. Mivel savanykásnak éreztem, 5 evőkanál cukrot tettem még bele és hagytam, hogy felolvadjon. AZ étkezési keményítőt hideg vízben feloldottam és a tejszínnel együtt a levesbe kevertem. Aztán szitán átszűrtem az egészet, hozzáöntöttem az olivaolajat és az egészet újra összeturmixoltam.
A hűtőben 1 éjszakát állt, a végeredmény egy selymes, finom, hűsítő különlegesség lett, amit kevés lime levével és reszelt héjával díszítve tálaltam.
Tökéletes levesnek és édességnek is ebben a forróságban!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése