Mindegyik részt láttam (többször is) és a szakácskönyvüket is megkaptam páromtól ajándékba, ezért nem is volt nehéz dolgom, amikor a Carluccio féle citromtortát szerettem volna elkészíteni. Íme, a csodás édesség, nem fogtok csalódni benne!
Hozzávalók 26 centis tortaformához:
1 csomag leveles tészta (én előre kinyújtottat vettem)
1 citrom reszelt héja (a végén szórom meg vele a tortát)
300 gramm ricotta
200 gramm mascarpone sajt
200 gramm durvára vágott kandírozott narancs- és citromhéj
120 gramm cukor
6 tojás, szétválasztva
Az előre kinyújtott leveles tésztát a tortaformára fektettem, majd óvatosan kibéleltem vele. Ahoöl kicsit túllógott, onnan levágtam keveset és arra a részre tapasztottam, ahol kevesebb a tészta. Egyszóval a végére az egész tortaforma teljesen ki volt bélelve, még az oldala is.
még nyers állapotban |
A 6 tojásfehérjét habosra vertem, majd hozzáadtam a maradék cukrot és keményedésig vertem tovább. A kemény habot aztán a ricottás krémbe forgattam óvatosan, majd beleöntöttem a tésztával kibélelt tortaformába. A tészta kilógó széleit visszahajtogattam a töltelékre és csakis a tésztaszéleket lekentem a maradék tojássárgával.
180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütöttem (a közepe még kicsit remegős lesz, de nem kell megijedni, az a jó), majd 2 órán át hűlni hagytam. Ezután óvatosan levettem a tortaforma szélét és tálaláskor a szeleteket megszórtam a reszelt citromhéjjal.
forrás: Antonio Carluccio, Gennaro Contaldo: A két falánk olasz, Alexandra Kiadó
Bajban vagyok, nem tudok választani :( Mire eldöntöm, hogy mit készítsek tőled, akkor előrukkolsz ezzel a finomsággal :)
VálaszTörlés:-D Akkor készítsd el ezt, biztosan nem fogsz csalódni benne! :-)
TörlésMesés! Viva Italia!
VálaszTörlésKöszönöm Ági :-)
TörlésAzta paszta, már vittem is! :)
VálaszTörlés